Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE

Förre MFF-mittfältaren har inte spelat på två år - ger inte upp: "Men har gått långsamt"

Foto: TT.

Han siktade på spel i en högstaliga under 2017.
Men Johan Andersson blir inte kvitt höftbesvären.
- Målet är fortfarande att komma tillbaka. Men det har gått mycket långsammare än vad jag trott, säger han till Fotbollskanalen.

Det är över två år sedan Johan Andersson senast spelade en fotbollsmatch. Den numera 34-årige svensken var bland annat med och vann ligaguld med Stabaek under sin första säsong, 2008, och samma år noterades han även för 12 mål.

Men sedan 2015 har svensken dragits med stora skadeproblem. Det som började med ljumskbesvär ledde sedan till smärtor i höften – smärtor han fortsatt inte blivit av med. När Fotbollskanalen pratade med Andersson i december 2016 var målsättningen glasklar: han skulle spela i en högstaligan under 2017.

Så blir det med största sannolikhet inte.

- Målet är fortfarande att komma tillbaka. Men det har gått mycket långsammare än vad jag trott, säger han till Fotbollskanalen.

Han har också sänkt ribban för vad som kan vara rimligt att återvända till.

- Just nu är bara målsättningen att komma tillbaka från skadan och därefter kör vi på. Jag ska tillbaka bara, så är det bara.

Enligt Andersson själv rör det sig om så kallad ”impingement” (att ledens mjukdelar kläms och skadas) i höften. Tanken att lägga skorna på hyllan har dock inte slagit 34-åringen.

- Nej, det ska inte bli några problem när jag väl blir frisk. Men det är lite svårare än förväntat.

- Jag har vart skadad så mycket i  min karriär så jag kanske har jag fått några år till. Och jag är ju trots allt ”bara” 34 år.

Hur har du upplevt perioden då du gått skadad?
- Det har varit naturligtvis en frustrerande och tålamodet har fått sig en törn många gånger. Men jag är van sedan tidigare.

Johan Andersson inledde karriären i Landskrona Bois innan han säsongen 2007 lämnade för Malmö FF.

Publicerad 2017-10-13 kl 18:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons