Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

NORGE

Jonevret lämnar Viking: "Hjärtat har blivit mörkblått"

Foto: Scanpix

Vikings svenske tränare Kjell Jonevret lämnar klubben.
- Mitt hjärta har blivit mörkblått, säger Jonevret i ett pressmeddelande.

Det blir ingen fortsättning i norska Viking för Kjell Jonevret. Den svenske tränaren förlängde sitt avtal med klubben inför den nyss avslutade säsongen, med tre år, men nu lämnar han. I kontraktet fanns det en fastslagen kompensation som Jonevret skulle få om det bröts innan 2018, och enligt Aftenbladet ligger den summan på runt en miljon norska kronor.

Tidningen hävdar att det i förra veckan blev klart att Jonevret lämnar klubben, när svensken och klubbledningen utvärderade årets säsong, som slutade i en åttondeplats i norska högstaligan för Viking.

Enligt ett pressmeddelande som Viking skickat ut fattades beslutet av Vikings styrelse, i samråd med Jonevret själv.

"Bakgrunden är en totalutvärdering där både sportsliga reusltat, ekonomiska förutsättningar, den vidare utvecklingen och sportsliga riktningen har varit en del av beslutet för båda parterna", skriver Viking.

- Kjell Jonevret har utan tvekan betytt mycket för oss. Vi är nöjda med jobbet som han har gjort de senaste fyra åren, men vi har kommit till ett vägskäl nu där det blir naturligt att skiljas åt, säger klubbdirektören Eirik W. Henningsen i pressmeddelandet.

Jonevret, som tidigare tränat klubbar som Djurgården och Molde, har varit i Viking i fyra och ett halvt år.

- Jag gillar staden, klubben och supportrarna, och mitt hjärta har blivit mörkblått. Jag har haft några spännande år i Viking, och önskar klubben lycka till vidare, säger Jonevret.

I pressmeddelandet skriver också Viking att styrelsen i klubben vill se en ny sportslig riktning som innefattar ytterligare satsning på att utveckla spelare från den egna regionen.

Fotbollskanalen har sökt Kjell Jonevret utan framgång.

Publicerad 2016-11-14 kl 09:42

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER