Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Klart: Norska fotbollförbundet har beslutat om VAR - kommer införas 2023

3v

Norge kommer införa VAR 2023.
Det har fotbollförbundet och elitklubbarna beslutat, meddelar de på tisdagen. 
- Förutsättningarna är att det är praktiskt, ekonomiskt och tekniskt möjligt, säger förbundets president Terje Svendsen till VG.

Norska fotbollförbundet hade under måndagen ett styrelsemöte. Det var efter de som de på tisdagen höll en presskonferens där de meddelade att VAR kommer införas i herrarnas högstaserie, Eliteserien 2023.

- VAR har kommit till fotbollen för att stanna. Vi har bestämt att VAR kommer införas. Förutsättningarna är att det är praktiskt, ekonomiskt och tekniskt möjligt, säger förbundets president Terje Svendsen, enligt VG.

Det kan även blir aktuellt att införa VAR i damernas högstaserie, Toppserien, från hösten 2023.

Förbundet har tagit beslutet tillsammans med representanter från elitklubbarna på herrsidan, och för även samtal med damklubbarna.

ANNONS

Förbundet tror att de flesta supportrar vill ha VAR, men är också medvetna om att de finns dem som inte kommer välkomna beslutet. Det är dock föga troligt att det skulle förändra beslutet.

- Jag tror det skulle bli svårt. VAR måste på av med sina barnsjukdomar. Vi behöver hitta en variant som fungerar, utan att det avbryter matchen allt för mycket, säger han till VG. 

Publicerad 2021-11-02 kl 17:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto