Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Layouni "tillrättavisad": "Det Amor sa är fel"

Eliteserien

Amor Layouni har blivit "tillrättavisad" av Dag-Eilev Fagermo.
Svensken gjorde i fjol ett utspel, som ledde till ett samtal med tränaren.
- Det Amor sa är fel, säger Vålerenga-tränaren till VG och poängterar samtidigt att han tycker om svensken "väldigt mycket". 

Foto: Bildbyrån.

Vålerengas svenske anfallare Amor Layouni, 29, har blivit "tillrättavisad" i Norge, rapporterar den norska tidningen VG. Layouni, som gjorde tre mål och sex assist på 28 ligamatcher 2021, menade i september i fjol att det inte var hans fel att att han inte motsvarade förväntningarna vad gäller mål och assist.

- Jag hade 17 bollkontakter mot Sandefjord. Det är jävligt lite. Jag springer och springer, jag försöker spela vägg, men jag får inte tillbaka bollen, sa han till VG då och fortsatte:

- Det är frustrerande. Om jag kommer en mot en kan jag dra min kille, men det händer för sällan att jag är i situationer, där jag kan utnyttja min styrka. 

ANNONS

På frågan om vad han själv kunde göra för att bli mer spelbar var svaret:

- Jag vet inte. Jag gör mitt bästa, ropar på bollen hela tiden och löper in bakom. Jag försöker, men jag vet inte. Jag tror att laget måste fungera för att jag ska fungera. 

Nu berättar tränaren Dag-Eilev Fagermo att han tagit upp uttalandena med spelaren.

- Det Amor sa är fel. Jag har pratat med honom om det. Han var den ytter som kom till flest inlägg. Han kan inte skylla på andra. Han måste gå in i sig själv, och det har han gjort, säger tränaren till VG. 

Tränaren tycker även att Layouni har reagerat bra på samtalet. 

- Han har responderat bra på det. Han är en av de som kanske sett bäst ut på träningen i vinter, säger han till tidningen.

- Han har ju också tankar om hur vi kan utnyttja honom bättre, och det tycker jag är bra. Det måste finnas en dialog mellan tränare och spelare. Sedan är det hans effektivitet som måste upp. Det kan också höra ihop med att det blivit för många defensiva löpningar för honom, fortsätter han. 

ANNONS

Han är även tydlig med att han tycker om svensken väldigt mycket.

Amor er en av de mest professionella spelarna vi har. Jeg tycker om Amor väldigt mycket. Jag hoppas att vi får ut hans potential. 

Layouni tycker även själv att han haft bra samtal med tränaren. 

Vi har haft en bra dialog. Vi kommer att göra några taktiska förändringar som kommer att hjälpa mig avsevärt. Jag kan inte gå in på det nu, för då får alla andra veta. Jag tror inte att många andra kommer att se det, men det kommer att hjälpa mig mycket, säger han till VG. 

Vålerenga slutade i fjol på sjunde plats i den norska högstaligan. Layouni har kontrakt med den norska klubben över 2023. 

Publicerad 2022-03-18 kl 23:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto