Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Lennartsson fick sparken dagar innan kvalet – Gustavsson: ”Har inget ont att säga om honom”

Jörgen Lennartsson fick sparken bara dagar innan Lillestrøm skulle kvala sig kvar i Elitserien.
Men lagets svensk Daniel Gustavsson har inget ont att säga om tränaren.
- En fantastisk person som har jävla bra energi och är en glädjespridare, säger han till Fotbollskanalen.

Lillestrøm, med svenske Daniel Gustavsson i laget, slutade efter en svag höst på kvalplats i norska Elitserien och hamnade därför i kvalspel mot Start. Inför onsdagens retur har Lillestrøm ett underläge med 1-2 att vända från mötet på bortaplan, efter att Gustavsson stått för lagets enda mål i första matchen som spelades på lördagen.

- Det är ett bra lag vi möter, de har hemmaplan och har lite mer boll än oss känns det som, även om vi har en del ganska bra omställningar och kommer till en del lägen. Det är såklart tråkigt att man förlorar men vi fick ett bortamål som kommer vara viktigt här hemma, säger Gustavsson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hur mycket betydde det att göra det målet?
- Det är klart att det är viktigt med ett bortamål, så det är klart att det betyder mycket så. Sen är det klar att man hade velat att det skulle vara ett vinstmål, men vi tar med oss det och så kommer vi göra en bra match på onsdag.

Den största anledningen till att Lillestrøm tvingades till kvalspel är en svag höst, där laget inte vann någon av de sista elva matcherna i ligaspelet.

- Fram till sommaren gjorde vi det ganska bra och låg runt sjua hade inte så många poäng upp till bättre placeringar och Europa. Hösten har varit för dålig. Det har varit vårt fall och det handlar mycket om självförtroende i fotboll och det känns som att vi har tappat det lite när vi har haft det tungt. Men vi har fortfarande allt att spela om, vi är inte ute och det ska vi se till att fixa, säger Gustavsson.

ANNONS

Den tunga trenden och kvalspelet gjorde att styrelsen valde att sparka tränaren Jörgen Lennartsson. Men Gustavsson har inget ont att säga om den svenske tränaren, som tidigare basat över klubbar som IFK Göteborg, Elfsborg och Stabæk.

- Jörgen är en väldigt bra tränare. En fantastisk person som har jävla bra energi och är en glädjespridare. Jag har inget negativt att säga om honom. En väldigt god människa, säger mittfältaren.

- Styrelsen och sportchefen ville göra någonting och då blir det tränaren som får gå först.

Hur påverkade det er att tränaren fick sparken inför kvalmatcherna?
- Det är inget vi i spelartruppen har gjort eller försökt få till, utan det kommer från styrelsen som kände att de ville ha till en förändring. Spelartruppen vet vad som behövs nu i kvalspelet så vi har försökt att fokusera på det och ta till oss hur den nya tränaren vi vill ska spela. Så jag tror inte det är något vi har påverkats så där mycket av. Vi har fokus på vad som ska göra.

ANNONS

Istället har norrmannen Tom Nordlie, som tränat flera klubbar i Norge, kommit in för att rädda klubben kvar i högstaserien. Förhoppningen är att den nya rösten kan ge laget lyftet för att vinna kvalmötet över två matcher.

- Precis, det är framförallt det. Det kommer in en ny tränare, det blir en ny röst, och det kan göra alla höjer sig lite för att alla vill spela och det kan göra att de som inte har spelat så mycket får chansen och alla höjer sig liksom. Det blir ett snäpp upp på träningen som kan göra att det blir bättre på matchen, säger Gustavsson.

Hur är känslan inför returen på onsdag, klarar ni av att hålla er kvar?
- Det tror vi. Vi har fortfarande en positiv känsla och vi har en match kvar och ingenting är avgjort än. Så det tror vi på.

Publicerad 2019-12-08 kl 12:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto