Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: TT/Bildbyrån

Molins har opererat foten: "Det var konstgräset"

10v

Guillermo Molins skadade foten och har tvingats till en operation.
För anfallaren råder det ingen tvekan om vad som var orsaken.  
- Det var konstgräset, det skulle jag i alla fall påstå, säger han till Fotbollskanalen.

Det var för tre veckor sedan som Guillermo Molins gick av skadad i Sarpsborgs möte med Haugesund. Det var bara hans tredje match för klubben, men han har ändå hunnit få en bra känsla.

- Jag kom hit, vi vann två raka matcher och allt kändes väldigt bra. Sedan vred jag foten och nu får jag vila några veckor. Det kommer ta någonstans mellan tre, fyra, fem veckor till tills jag kan spela fotboll igen, berättar han.

Sarpsborg hade precis tagit ledningen och försökte utöka med en kontring. När Molins skulle vända inåt i banan hängde inte foten med. Den fastnade och vred sig på ett onaturligt sätt. Direkt efter skyllde hans tränare på konstgräset, vilket påminde något om Molins tidigare klubb.

ANNONS

- Ja, man fick lite Malmö-vibbar. Jag skulle också påstå att det var konstgräset. Om det hade hänt på en vanlig gräsmatta är svårt att veta men vissa konstgräsplaner är tuffare än andra mot kroppen.

Molins har en lång historia i Malmö FF, men för ett år sedan bröt han sitt kontrakt med klubben. Han hade fått allt mindre speltid i allsvenskan och inledde oftare matcherna på bänken än på plan.

- Alla vet vad Malmö betyder för mig. Jag har vunnit mycket med klubben, jag har varit många år i klubben. Men jag kunde inte se mig själv i den rollen som jag fick mot slutet så då kom vi överens om att bryta, säger Molins.

Ser du dig själv återvända till Malmö?

- Nej, det kan jag inte säga. När jag lämnade sista gången så kände jag att det var nog den sista matchen jag gjorde för Malmö. Jag försöker hitta andra äventyr.

ANNONS

Men han följer fortfarande klubben. Han har följt dem in i Champions League och tycker det är väldigt roligt att se dem där igen. Men hade han själv varit kvar hade han velat ha en något enklare grupp, som går att matcha på ett annat sätt en världsklubbarna.

- Som alltid blir det svårast möjliga motstånd i gruppen. Det hade varit kul att se dem hamna i en skitgrupp och få lite lättare motstånd men det är väl kul för spelarna att uppleva att spela mot sådana storklubbar.

Publicerad 2021-09-23 kl 11:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto