Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norsk media: Liverpool följer Leopold Wahlstedt

Eliteserien

Leopold Wahlstedt, 23, är aktuell för en storflytt.
Svensken finns nämligen med på Liverpools önskelista, hävdar Varden.
- Det har jag ingen kommentar till, säger målvakten till tidningen.

5:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Leopold Wahlstedt från januariturnén.

Leopold Wahlstedt gör succé i Norge och kan mycket väl komma att byta klubb när transferfönstret öppnar i sommar. Tidigare har 23-åringen bland annat placerats i klubbar som Udinese, Genoa, Besiktas, Bodø/Glimt och Villarreal.

Målvaktens kontrakt med Odd går ut i vinter, och under herrlandslagets januariturné öppnade han för att en flytt kan bli aktuell inom kort:

- Jag vill utmana mig själv och se hur långt jag kan gå. Men jag har ingen stress. Jag vet själv inte riktigt vad som kommer hända. Det har varit något bud, det finns intressen och det cirkulerar rykten, sa Wahlstedt till Fotbollskanalen inför januarifönstret i år.

Annons

- Det kan absolut bli aktuellt att flytta utomlands. Men det ska vara bra för mig, med allt vad det innebär. När det väl kommer får jag tänka noga och ta ett bra beslut

Nu kommer uppgifter som gör gällande att svensken kan bli aktuell för en storflytt.

Det är norska tidningen Varden som rapporterar att Liverpool är på jakt efter en ersättare till andremålvakten Caoimhin Kelleher, som väntas lämna Anfield i sommar. Då ska alltså Leopold Wahlstedts namn finns med på Merseysideklubbens lista över potentiella nya målvakter.

När tidningen frågar svensken om uppgifterna är han fåordig:

- Det har jag ingen kommentar till, säger Wahlstedt, och tillägger:

- Kanske får jag säga som Morten (Rønningen, sportchef) att jag varken kan bekräfta eller dementera.

Varden hävdar vidare att om Liverpools intresse skulle bli konkret kan Odd komma att få "mycket mer" än de tio till tolv miljoner som Bodø/Glimt erbjöd för Wahlstedt i vintras.

Annons

23-åringen har tidigare tackat nej till att förlänga sitt kontrakt med Odd. Han berättar för tidningen att det i nuläget inte heller finns några diskussioner om en kontraktsförlängning.

- Men nu är det viktigaste för mig att fokusera på att spela så bra som möjligt fram till i sommar. Det är bara april och mycket kan hända fram tills dess. Ja, det finns konkret intresse men jag säger inga specifika klubbar. Inte på nivån att de är i dialog med Odd nu, men det är seriöst intresse, säger Wahlstedt till Varden.

Leopold Wahlstedt är fostrad i AIK men har även representerat FC Djursholm, Dalkurd och norska Arendal innan han hamnade i Odd. Under januariturnén tidigare i år fick han debutera för det svenska landslaget.

Publicerad 2023-04-05 kl 23:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto