POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE-KVAL
7v

Ny bok avslöjar: Rosenborg vill bli av med Bendtner – för att undvika att betala ut mångmiljonbonus

Foto: Bildbyrån

Nicklas Bendtner är oönskad i Rosenborg.
Samtidigt vill klubben gärna att anfallaren lämnar så snart som möjligt.
Det enligt en ny bok av norske journalisten Geir Svardal, eftersom att Rosenborg tvingas betala ut ett mångmiljonbelopp till dansken om han fullföljer sitt kontrakt i klubben.

Nicklas Bendtner har bara fyra månader kvar på kontraktet med norska Rosenborg. Samtidigt har anfallaren inte varit en del av klubben sedan i maj och klubben menar att han har haft tillåtelse att lämna gratis om han vill.

Nu kan en ny bok av den norske journalisten Geir Svardal ge en anledning till varför norrmännen är så villiga att släppa dansken så fort som möjligt. I boken ”Brutten”, som handlar om Rosenborgs tidigare tränare Kåre Ingebrigtsen, menar författaren att Bendtner har en klausul i kontraktet som ger honom en bonus om han fullföljer hela kontraktstiden i Rosenborg.

”Skulle Nicklas kontrakt löpa ut, kommer en så kallad ”signoff klausul” att utlösas, vilket skulle ge honom ett okänt antal miljoner i bonus” skriver Svardal i boken, enligt norska VG.

Ett helt kapitel i boken handlar om den skandalomsusade anfallaren, där det påstås att det var den tidigare MFF-mittfältaren Mike Jensen, sedan 2013 i Rosenborg, som föreslog för Rosenborg att värva Bendtner.

Bendtner har stått för 35 mål på 86 matcher för Rosenborg.

Publicerad 2019-08-23 kl 09:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå