POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EREDIVISIE

Officiellt: Israelsson klar för norsk klubb: "Hoppas han blir en förebild"

Foto: Bildbyrån.

Erik Israelsson ville lämna Zwolle och Holland.
Nu presenteras svensken av Vålerenga. 
- Vi hoppas att våra unga spelare kan få en förebild, säger Vålerengas sportchef Jörgen Ingebrigtsen till klubbens hemsida. 

Den svenske mittfältaren Erik Israelsson, 29, lämnade i januari 2017 Hammarby för spel med Zwolle i Eredivisie, Holland. Det blev däremot inte som han tänkte sig med en skadefylld vårsäsong och knapp speltid under förra säsongen. Nyligen berättade han för Fotbollskanalen att han ville få till en flytt i sommar och i dag blev det klart. 

Vålerenga meddelade i dag att klubben lånar Israelsson fram till hans kontrakt med Zwolle går ut den sista juni 2019 och därefter kommer han att tillhöra den norska högstaligaklubben permanent över ett kontrakt fram till juli 2020. 

- Vi har följt Eriks situation under de senaste månaderna med anledning av vilka behov vi har i laget. Nu har vi möjlighet att få hit honom i två år, vilket vi är väldigt nöjda med, säger klubbens sportchef Jörgen Ingebrigtsen till Vålerengas hemsida. 

Ingebrigtsen redogör vidare tydligt för varför klubben valde att värva svensken. 

- Baserat på vad vi vet om Erik från hans tid i Hammarby och Zwolle, så förväntar vi oss huvudsakligen tre saker av honom. Det handlar för det första om att vi ville ha en spelare som ger oss mål från mittfältet. Erik gjorde tio mål och sex assist under sista säsongen med Hammarby i allsvenskan och vi tror att han kan göra detsamma här. För det andra får vi in en spelare med bra fysik, vilket var ett tydligt mål för oss inför det här fönstret. Erik har visat att han kan spela på alla positioner på mittfältet, men vi ser honom främst som en "box-box-spelare" som kommer att dominera på båda sidorna av planen med sin duellstyrka både längs marken och i luften, säger han. 

- Slutligen får vi även en spelare med mycket erfarenhet från många år i svensk elitfotboll och med 18 månaders erfarenhet av holländsk fotboll. Vi förväntas oss att han bidrar med den erfarenheten till ett annars relativt ungt lag och jag hoppas att våra unga spelare får en förebild i omklädningsrummet och på planen, fortsätter han. 

Israelsson anslöt till truppen i dag efter läkarundersökning i går och är därmed spelklar till helgens omstart mot Sandefjord i Tippeligan, där Vålerenga är nia efter vårsäsongen.

I truppen finns sedan tidigare svenske målvakten Marcus Sandberg och Djurgården-bekantingen Sam Johnsson. 

Publicerad 2018-07-31 kl 10:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå