POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TIPPELIGAN
7v

Officiellt: Smith lånas ut: "Om situationen är som nu är målet att hitta något annat"

Foto: Bildbyrån.

Eric Smith lånas ut från Gent till Tromsø.
Däremot är det oklart om han återvänder till Belgien. 
- Om situationen är som den är just nu är målet att hitta något annat, säger 22-åringen till Fotbollskanalen. 

Förre Halmstads BK-mittfältaren Eric Smith, 22, lämnade förra sommaren IFK Norrköping för spel med belgiska klubben Gent, men gjorde endast tre tävlingsmatcher med A-laget i fjol och lämnar nu klubben tillfälligt.

Norska klubben Tromsø meddelade under torsdagen att Smith ansluter till föreningen för ett låneavtal över den resterande delen av säsongen.

- När den här möjligheten dök upp, så kändes det som ett bra val för mig. Jag vill komma igång och spela matcher igen och få tillbaka mitt självförtroende, så att jag kan ta ny fart i vinter när jag är tillbaka i Gent. TIL är en fin klubb, så jag tror det här blir väldigt bra. Jag tycker att det är speciellt och häftigt att det finns ett topplag så här långt norrut, säger Smith i en kommentar på föreningens hemsida.

Smith berättade tidigare i augusti för Norrköpings Tidningar att han ville lämna Gent och att det tidigare i sommar fanns kontakt med IFK Norrköping, men att det inte blev något.

- Jag vet inte om jag kan kommentera det så men IFK är alltid ett alternativ för mig som jag gärna tar in i tankarna när jag ska tänka på en ny klubb. Man kan väl säga att det fanns intresse från båda sidor att det skulle kunna hända någonting men så blev det inte, sa 22-åringen till NT då och förklarade vidare att Gents president inte ville släppa honom:

- Jag har varit öppen med att jag vill lämna och det var nära att det blev så nu i somras men presidenten var inte redo att släppa mig. Han sa nej till sakerna som fanns, erbjudandena. Just nu ser det ut som jag blir kvar här till vintern i alla fall. Sedan får vi se vad som händer då.

Men trots det fick han alltså nu lämna den belgiska klubben.

- De köpte in någon ny mittfältare också, så de hade nu råd att släppa mig, säger Smith till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Vi (Smith och Norrköping) hade kontakt innan fönstret stängde, men då var Gent inte redo att låna ut mig, så det blev inget där. Jag trivs dock här och har bara varit här en dag, men det känns väldigt bra och positivt hittills.

Hur ser du på att återvända till Gent igen?
- Om situationen är som den är just nu är målet att hitta något annat. 

Vad tror du om dina chanser till speltid framöver i Tromsø? 
- Jag tycker absolut att de känns bra. Det är väl halva grejen, så jag antar det och hoppas på det, säger han.

Tromsø är, efter 19 omgångar, på elfteplats i norska högstaliga, Eliteserien.

Publicerad 2019-08-29 kl 12:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå