Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Orlov letar ny klubb: "Öppen för både Sverige och utlandet"

Norge

Jakob Orlov har efter fyra säsonger lämnat norska Brann. Nu är han redo för en ny utmaning i karriären. 
- Jag har utvecklats som människa och spelare, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Den svenske anfallaren Jakob Orlov lämnade 2014 Gefle för spel med Brann i norska Tippeligaen. 31-åringen fick gott om speltid direkt, även om det gick sämre för laget, som åkte ur högstaligan. Han blev därmed året efter utlånad till Hammarby under hösten och var, först efter att laget gick upp igen säsongen efter, tillbaka i klubben.

Men efter en andraplats 2016 och senast en femteplats, så kände han att det var dags för en ny utmaning, då kontraktet gick ut med klubben. 

- Jag har lärt mig mycket och utvecklats både som människa och spelare. Det var en bra tid i Norge. Jag fick hela tiden gott om speltid, vilket gjort att det känts bra. Jag var däremot skadad i ett par veckor i slutet av förra säsongen, men kom i varje fall tillbaka och spelade i de två sista matcherna.

ANNONS

- Vi kände att det var rätt läge att lämna Brann efter fyra år. Jag känner mig nu redo för en ny utmaning, fortsätter han. 

Men nu vill han se sig om efter en ny klubb, antingen i Sverige eller i utlandet.

- Jag är öppen både för att spela i Sverige och utomlands. Det beror lite på vad som dyker upp. Jag har inte hört särskilt mycket om det, då det är min agent som sköter det.

Du är inte orolig över att inte hitta en ny klubb? 
- Nej, det är ju visserligen som att vara arbetslös, men jag vill ändå inte hoppa på första, bästa alternativet. Jag har ju en familj att ta hänsyn till också, så det beror också på vad som passar familjen bäst.

Han kommer sålunda att vänta in rätt erbjudande som passar alla inblandade parter bäst.

- Jag har haft lite semester, så jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det (hitta en ny klubb). Men nu börjar det ju spritta lite i benen igen, säger han.

ANNONS
Publicerad 2018-01-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto