Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE
2v

Rosenborg går emot sina fans i tränarvalet - han tar över

Foto: Bildbyrån

Eirik Horneland.

Svenske Jonathan Levi har fått en ny tränare i Rosenborg.
Det blir Eirik Horneland, som supporterföreningen Kjernen avrått klubben från att satsa på.

Efter en flera månader lång tränarjakt har Rosenborg nu hittat mannen som ska leda klubben vidare: Haugesunds Eirik Horneland. Tränaren har skrivit på för två år med det norska mästarlaget.

Detta trots att Rosenborgs supporterförening mitt under processens gång gått ut i ett öppet brev och slagit fast att man inte vill se Horneland som ny huvudtränare.

"Han påminner oss inte om en obestridd enande kraft på bänken och i media. Han påminner oss om en sidekick. Vi ser honom inte som en faktor som förenar klubben, faktorn som förenar supportrarna på kortsidan med de som "alltid har haft sin plats på långsidan". Vi ser honom inte som den dominerande faktorn i omklädningsrummet till Norges enda storklubb", skrev Kjernen i december.

Supporterföreningen förklarade att man gärna ser Horneland som en assisterande tränare i klubben, men skrev också:

"Går man för en lösning som inte ser ut att vara bra nog för varken spelare eller publik så drar man ner ambitionerna istället för att bygga upp dem".

"Sätt hellre processen på is, och vänta med att leverera presenten fram till att ni har hittat det vi alla önskar oss. Det var ambitioner vi önskade oss, inte vilken present som helst bara för att ni ska ha något att ge".

Om reaktionerna kring Horneland säger nu Rosenborgs ordförande Ivar Koteng följande till Adresseavisen

- Vi menar att det här är ett väldigt bra val utifrån den filosofin vi har. Sen finns det många åsikter inom fotbollen hela tiden, och det är vi glada för.

Publicerad 2019-01-03 kl 17:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons