Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Simovic trivs med tillvaron i Norge - men utesluter inte allsvensk comeback: "Känner mig bättre än någonsin"

Eliteserien 2020-11-19 kl 21:20

Robin Simovic lämnade Livorno.
Och skrev till slut på för Odds BK.
- Det är ett bra lag, vi spelar väldigt attraktiv fotboll, säger 29-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: TT.

Efter flera års spel i Japan flyttade Robin Simovic, 29, i februari i år tillbaka till Europa och italienska Livorno. Tiden i Livorno blev dock kortvarig då klubben bestämde sig för att släppa tio spelare när sju omgångar återstod, där Simovic var en av dem.

- Vi visste det inte själva, men man hade det på känn. De (Livorno) vet att de redan är avhängda och de vet att det kommer bli Serie C nästa år. Den billigaste lösningen för dem är att fylla på med Primavera-spelarna (U19) i de sista matcherna, sa anfallaren till Fotbollskanalen tidigare i år.

Därefter väntade omkring två månader utan klubb, innan Simovic i slutet av augusti skrev på för norska Odds BK.

ANNONS

- Det var en väldigt lång period man hade utan fotboll på grund av coronaviruset. Det var skönt att komma igång med fotbollen igen, börja träna och spela matcher igen. Jag fick en ganska bra start, man var tvungen att trappa upp med tanke på att man inte hade spelat på en väldigt lång tid. Men det kändes bra direkt från början. Jag kom igång med något inhopp i början och sedan hade jag en bra period med två mål på två starter, säger anfallaren.

- Sedan fick jag tyvärr lite problem med ljumsken som gjorde att jag var borta i tio dagar. Man var inne i ett bra flow där, men ljumsken ställde till det lite. Därefter var det tre matcher på en vecka där man kanske inte riktigt var redo för 90 minuter, det blev inhopp i de matcherna. Men det är skönt att det har varit ett landslagsuppehåll, så man har kunnat träna för fullt och är redo för nästa match.

ANNONS

Med sex omgångar kvar att spela placerar sig Odds BK på femteplats i Eliteserien, tre poäng bakom Rosenborg som i nuläget har den sista Europa-platsen. Simovic? Han har kommit till spel vid sju seriematcher, på vilka han har noterats för två mål och en assist.

- Jag trivs bra, det är ett bra lag, vi spelar väldigt attraktiv fotboll, vi har bra spelare och några väldigt duktiga unga spelare som man tror kan nå väldigt långt. Vi har haft lite onödiga poängtapp mot topplagen, där vi skulle haft med oss mer. Men vi är tre poäng efter och det är sex matcher kvar. Vi har alla möjligheter och ser fram emot slutspurten och kunna knipa en Europa-plats.

När 29-åringen skrev på för Odds BK i somras skrev han ett avtal som sträcker sig över säsongen ut.

- Just nu är det bara de sex matcherna kvar som jag funderar på, att göra det bästa för klubben. Sedan får man se därefter var det blir av, vilken väg man vill ta.

ANNONS

Förs det diskussioner om att förlänga avtalet med Odd?
- Det är för tidigt att kommentera sådant. Det finns en dialog med min agent om var vi står.

Hur tänker du annars kring framtiden? Du har redan varit med om hur det är att vara kontraktslös under den här covid-pandemin.
- Det är bara att anpassa sig, man är inte van vid det. Man har varit hyfsat lång tid på övriga ställen tidigare. Det här året har varit speciellt. Det var en kort period i Italien innan det blev lockdown – därefter har man kommit hit. Det har varit ett väldigt speciellt år, men det är bara att anpassa sig. Det har varit lärorikt på sitt sätt, men det är klart att det inte är det bästa att det går lång tid utan klubb och utan att spela. Det är bara att göra det bästa av det, jag känner att jag har visat framfötterna och gjort bra ifrån mig här. Jag känner mig bättre än någonsin faktiskt.

ANNONS

Om du får välja själv, vad vill du då?
- Det är för tidigt att säga även om transferfönstret snart öppnar. Det beror på vad man vill göra, intresse vet jag att det finns. Men det beror på vilken väg man vill ta, det får man ta efter säsongen.

Hur ser du på att återvända till allsvenskan?
- Det är klart att man vill göra det någon gång. Man får se hur tajmingen är och om det är rätt, men någon gång vill jag återvända. Men när den dagen sker… det får vi se.

Simovic tillhörde Helsingborgs IF i tre säsonger innan han 2016 lämnade för spel i Japan. I dagsläget berättar anfallaren att han inte för en dialog med HIF, men han vet om att Skåne-klubben är jumbo i allsvenskan med tre omgångar kvar att spela.

- Det ser mörkt ut, det är synd. Det är en klubb som ska vara i allsvenskan. Det vore kul för klubben om de kan hänga kvar.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto