POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ELITESERIEN
2v

TV: Här blåser Janne Jönsson sina spelare: "Lite show fick det bli"

Foto: TV2 Norge

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se klippet i spelaren ovan!

Lag uppdelade i ”trevliga” spelare och rövhål – och instruktioner att spela som Martin Ödegaard.
Spelarna i Stabæk såg förvånade ut på en träning för några veckor sedan.
- Lite show skulle det vara och lite show fick det bli, säger tränaren Janne Jönsson till Fotbollskanalen.

Norska TV2 publicerade för ett tag sedan ett klipp som blivit en riktig snackis. I centrum? Norska klubben Stabæks svenske tränare Janne Jönsson. Under träningen fick Jönsson nämligen instruktioner av den tidigare elitspelaren Mads Hansen som satt med en walkie talkie på läktaren.

Jönsson, som fick informationen via en örsnäcka nere på plan, var ålagd att göra det som Hansen sa. Exempel på instruktioner? Att vissla en spelare rakt i örat, att dela upp lagen mellan trevliga spelare och ”rövhål” – och att ropa högt att spelarna skulle spela mer som Martin Ödegaard.

I klippet kan man mer än en gång se hur de förvånade spelarna undrar vad som försiggår.

Janne Jönsson själv var till en början lite tveksamt inställd till att ställa upp, men ändrade sig efter lite betänketid.

- Marknadsavdelningen i klubben ville väldigt gärna att vi skulle göra det. Och när jag fick tänka på det så kände jag att kanske skulle kunna gå. I utgångsläget gillade jag det inte för att man ska vara professionell och det ska vara bra skärpa på träningen – samtidigt som jag då ska driva med spelarna. Men det är starka och bra karaktärer och vi har en fin träningskultur och det gjorde att jag kom fram till att det inte skulle äventyra så mycket, säger han till Fotbollskanalen.

Resultatet blev han trots allt nöjd med.

- Så här i efterhand blev det bra, att vi kan bjuda på oss själva litegrann och inte ta det så allvarligt. Fotboll är inte allt, man ska kunna skämta.

Hur upplevde du det under träningen? Var det jobbigt?
- Nja, det blev väl okej. Jag fick ta på någon skådespelardräkt där och det jag var mest upptagen av var att vi skulle få en bra träning efter det här och det blev det.

Jönsson berättar att han sedan tidigare känner Mads Hansen och att det var så idén kom till.

- Han vet också inom vilka gränser han ska driva med det för det är inte längesedan han var elitspelare själv. Och jag behövde inte gå med på allt han sa, men lite show skulle det vara och lite show fick det bli. Det tog en del av den träningen sedan blev det en väldigt bra träning efteråt.

Vad sa spelarna när det uppdagades vad det var frågan om?
- De skrattade mest när han kom fram och de förstod att det var någonting. Och de tyckte nog att det var ganska kul när de såg resultatet någon vecka efter på tv, när vi var nere i Spanien. Det var uppskattat i den egna gruppen också.

Det kanske blir en vinnartaktik att spela som Martin Ödegaard?
- Det kan det vara… Det kändes ju väldigt dumt att stå och ropa det där. ”Vad menar han?”. Ja… det var förfärligt och det får man väl bjuda på.

Precis som övriga Europa är det inget spel i Norge för tillfället och Stabæk tränar inte i grupp.

- Jag är i en form av karantän precis som resten av laget. Nu på torsdag är det två veckor sedan vi kom från Spanien och då får vi hålla oss för oss själva. Sedan har vi lite telefonkonferenser med ledarstaben. Vi väntar egentligen på mer besked. 

Se klippet i spelaren ovan!

Publicerad 2020-03-24 kl 14:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto