Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE

Uppgifter: Här är Mark Dempseys nya klubb

Foto: SCANPIX

Mark Dempsey valde att tacka nej till en förlängning i Djurgården. Nu tar tränaren över som huvudtränare i Molde, där han får Ole Gunnar Solskjaer som assisterande, rapporterar Expressen och VG.

Mark Dempsey tog över som Djurgårdens tränare efter att Pelle Olsson sparkats i somras. Den då krisande klubben tog engelsmannen uppåt i tabellen och Dif avslutade allsvenskan som ett av seriens formstarkaste lag. Klubben ville utnyttja optionen i kontraktet med tränaren, men Dempsey tackade nej.

- Vi har haft en process under en tid och jag tackade nej till en fortsättning för ungefär tio dagar sen. Klubben gav mig ett erbjudande, de erbjöd mig optionen som jag hade i kontraktet. Då sa jag: "Jag behöver lite mer än det". Inte jättemycket mer. Jag har läst att jag varit girig och allt, men nej nej. Jag har ingen agent så jag sa till Bosse (Andersson, sportchef): "Jag återkommer till dig med vad jag känner att jag är värd så tar vi det därifrån". Men sen återkom jag och sa: "Jag ska inte säga en siffra, kom du med ett erbjudande som du känner att jag är värd så diskuterar vi därifrån". Sen hände det ingenting på några dagar, mer än några dagar, och under tiden fick jag andra erbjudanden, utan att det var konkret. Då bestämde jag mig för att lämna den här klubben och gå en annan väg, sa Dempsey till Fotbollskanalen då.

Dempsey menade att han hade ett par erbjudanden, och en av klubbarna som engelsmannen kopplades ihop med var Molde, där han tidigare varit assisterande tränare under Ole Gunnar Solskjaer.

- Det skulle kunna vara en möjlighet. Han är min bästa vän inom fotbollen, men vi har inte riktigt diskuterat det. Jag hade en fantastiskt tid där, det är min mest framgångsrika tid när det kommer till att vinna saker. Vi har en unik relation, jag och Ole Gunnar. Från dag ett har vi klaffat. Så det är inget jag avfärdar. Vi får se om och när det dyker upp på bordet, då är det något jag får tänka på

Enligt uppgifter till Expressen, som även norska VG styrker, är Dempsey nu klar för den norska klubben. Den nuvarande huvudtränaren Solskjaer sägs gå över till en mer administrativ roll bland annat med ansvar för spelarkontakt.

Publicerad 2016-12-28 kl 17:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons