POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nu kan du se VM i mobilen

I sommar kommer du att kunna se VM i din mobiltelefon

Nu tar TV4-Gruppen ytterligare ett stort steg mot att kunna erbjuda allt sitt innehåll på alla plattformar. Lagom till fotbolls-VM lanserar TV4-Gruppen direktsänd tv i mobilen. Allt innehåll i TV4, TV4 Plus, TV400 och TV4 Fakta kommer att kunna ses direkt i mobilen, samtidigt som det sänds i traditionell tv. Fotbolls-VM, kronprinsessbröllopet och mängder av film, sport och serier i fyra kanaler blir därmed tillgängligt för Telias, 3:s och Tele2:s mobilabonnenter.

- Det här är ett stort och viktigt steg och något som både konsumenter och operatörer har efterfrågat. Det som hittills har erbjudits på mobil-tv-marknaden har varit ett begränsat tv-utbud där många rättigheter varit undantagna. Nu blir vi pionjärer på det här området genom att - med TV4 i spetsen - erbjuda fyra av våra största tv-kanaler i sin helhet direkt i mobilen, samtidigt som de sänds i traditionell tv, säger Otto Sjöberg, vd för TV4 Expressen Mobilab.

Mobilab/TV4-Gruppen har slutit avtal med operatörerna Telia, 3 och Tele2, vilket innebär att cirka 80 procent av mobilabonnenterna redan från start har möjlighet att kunna se TV4, TV4 Plus, TV400 och TV4 Fakta direkt i sin mobiltelefon. Det enda som krävs är att man har en 3G-telefon med stöd för mobil-tv och ett abonnemang som innehåller TV4:s mobil-tv. Det tecknas enkelt hos operatörerna, som också svarar för prissättningen av tjänsten.

Operatörerna vidaresänder simultant signalen till satellitversionen av de fyra TV4-kanalerna via mobiltelefonnätet till sina abonnenter. Sändningarna är därmed identiska med de som går ut i de vanliga tv-kanalerna, och innehåller därmed såväl underhållningsprogram, nyheter, sport, inköpt drama, dokumentärer och långfilm, samt mycket mer. Mobil-tv-sändningarna inleds lagom till fotbolls-VM, som startar den 11 juni.

- Det känns fantastiskt att kunna lansera fyra tv-kanaler direkt i mobilen en månad som innehåller både fotbolls-VM och kronprinsessan Victorias bröllop. Båda dessa evenemang är synnerligen väl lämpade för att ses i mobilen, VM då en hel del matcher sänds på dagtid och kronprinsessans bröllop då många människor åtminstone i Stockholm kommer att vara ute på stan. Nu räcker det att man har mobiltelefonen med sig för att kunna följa de här evenemangen - och för att kunna ta del av hela TV4:s och övriga tre kanalers totala utbud i övrigt, säger Otto Sjöberg.

Publicerad 2010-05-31 kl 12:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå