POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh: AIK värvade en annan Eguren

Senast Sebastian Eguren var i allsvenskan så slet han för laget.
Annat nu.
AIK:s storvärvning uppträder som om han är för stor för allsvenskan.

Ännu en allsvensk match där det regerande mästarlaget AIK precis klarar 0-0 och en pinne, denna gång mot BP. Ännu en match där Sebastian Eguren har svårt att visa att han var given i ett topplag i La Liga för mindre än ett år sedan.

AIK har gott om tid på sig att spela ihop manskapet och skärpa till sig, värre för Eguren som redan avverkat tre av de 14 matcher han ska spela i AIK. Tre, säger ni? Ja, han är ju avstängd i nästa omgång.

Den relativt fåtaliga men högljudda AIK-publiken var vansinnig på domaren Martin Ingvarsson efter två röda kort, men om det är någon man ska vara besviken på så är det Sebastian Eguren för sättet han fixar sitt röda kort. Han är en invärvad storstjärna som har bra betalt för att lyfta AIK under våren och då har man rätt att kräva mer än vad han visade.

Det röda kortet var bara kröningen på en blek match från spelaren som jagar en plats i Uruguays VM-trupp.

Verkar som om tiden i Villarreal har gjort spelaren som ledde Hammarby till en helt annan spelare. Okej för att han har en bit till formen med tanke på att han inte spela mycket i Spanien och sedan haft kort tid att få till samspelet i AIK, men gesterna mot medspelarna var knappast något som bygger laget. Attityden han visar är inget av det som lyfta Bajen.

Att han dessutom snackar med domaren som om han hade pröjs för det och sedan filmade till sig en utvisning är något som borde göra AIK-ledningen minst sagt irriterad.

Okej för att Sebastian Eguren antagligen spelar på fel position, men det var en anfallare som AIK behövde under våren i väntan på brassen som kommer i sommar. Det är Björn Wesströms strategi att bara ta hit nya sydamerikaner på sommaren – och därför tog man Eguren som redan varit här – för annars är omställningen för stor när brassar kommer mitt i vintern, enligt sportchefens bedömning och då tar det för långt tid att få till en utväxling.

Så AIK-fansen får nog ge sig till tåls, det kommer att ta ett tag att få ihop det här manskapet och frågan är om det var så vasst att plocka in Sebastian Eguren? Frågan är om han kan ändra inställning?

Kenny Pavey fick också rött kort, det var en aning hårt sett till att han bara kom sent i en satsning och att hans rykte föregår honom, men det ledde till rätt trista scener både på planen från ett gäng AIK:are och på läktarna. Inget snack om att Solna-klubben framgångsrikt odlat och odlar inställningen att alla är emot oss och att ingen gillar oss.

Spelmässigt är det desto mer förståeligt att publiken blir störd – det var en sällsynt dålig allsvensk fotbollsmatch och inget av lagen förtjänade att vinna.

BP var för svagt och tamt under 90 minuter, även när man blev först blev en man mer och sedan två man mer. Det saknades det mesta i det svartröda förortsgänget som hade svårt att få till sekvenser av spel och därmed också chanser. En besvikelse, vilket även tränaren Kim Bergstrand var ärlig om.

Planen hade givetvis del i det men det lustiga var att Jorge Ortiz visade alla de andra spelarna att det går att lira både vasst och tekniskt på en risig plan men argentinaren var alltför ensam. Enda glädjen är att det bara kan bli bättre.

Publicerad 2010-03-20 kl 19:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå