Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundh: Bara ”den där jävla Champions” ger Zlatan rätt

Barcelona kickade ut Zlatan Ibrahimovic.
Hämnden kom i bokform.
Fast enda sättet för honom att få rätt är att vinna ”den där jävla Champions”.

Zlatan Ibrahimovic arbetar bäst i motvind. Revanschen är hans främsta drivkraft, heter det inte sällan.
Upplagt för en stormatch på San Siro för Sveriges störste, eller? När Barcelona och Pep Guardiola kommer. Ja, frågan är hur vass Zlatan är i sådana laddade matcher.

Även om jag inte tror på de spanska teorierna om att Zlatan Ibrahimovic inte vågade åka till Barcelona och Camp Nou tidigare i höstas så är det inte direkt så att anfallaren varit vass i laddade returer.
Insatserna för Barcelona mot Inter var inget att hetsa upp sig över. Första matchen mot Juventus i Inters tröja var lika blek.

Mot de eviga antagonisterna på de brittiska öarna är de två målen mot Arsenal undantaget som bekräftar regeln att han ofta har svårt mot dem. Tama insatser har där varit legio snarare än sprakande uppvisningar.

ANNONS
Inte så att Zlatan aldrig använt drivkraften att visa sina kritiker och belackare att de har fel, utan bara ett påpekande att det finns ingen garanti att det funkar.

Sett till rubrikerna, tonläget och det upphetsade försnacket inför Milan-Barcelona så skulle man tro att det handlade om en avgörande semifinal, eller rentav finalen i Champions League som väntade.
Fast kvällens match mellan två av Europas fotbollsaristokrater gäller bara förstaplatsen i grupp H.

Därför tror jag att Barcelona är helnöjt med att spela av matchen och fixa ett kryss. Då behåller man förstaplatsen och har dessutom visat att det inte är så lätt att besegra dem oavsett hur man snackar.
Lägg till att man kommer se till att Zlatan Ibrahimovic inte gör mycket väsen av sig.

För även om Guardiola o Co till stora delar behållit lugnet och diplomatin, efter Zlatans rasande och frustrande uppgörelsen med klubben och det som slutade med ett fiasko för honom, så har orden naturligtvis gått in.

ANNONS
Inte en chans att de vill ge honom en möjlighet att glänsa.

Upp till Zlatan Ibrahimovic helt enkelt. De citat där han säger att det är vilken match som helst kan man bara skratta åt.
Klart att det inte är vilken match som helst.
Om man behöver övertygas om laddningen är det bara att slå upp första sidan i boken: ”Jag, Zlatan Ibrahimovic”.

Boken tar avstamp i det som är karriärens största misslyckande för Zlatan Ibrahimovic. Drömmen slutade i bänknötande, ifrågasättande och att tränaren Pep Guardiola frös ut honom innan han fick byta klubb.
Något som hade varit knäckande för alla – men extra mycket för en person som ser sig som en vinnare med koll på läget.
Oavsett vad Zlatan skriver i sin bok så är Barcelona och Pep Guardiola de som har rätt. Klubben vann Champions League säsongen efter Zlatan Ibrahimovic försvann, och en seger i kväll kan inte sudda ut det.

ANNONS
Även om Zlatan naturligtvis vill vinna mot Barcelona på San Siro och på så sätt ge sin version mer tyngd så vet han att det inte räcker.

Det enda som skulle kunna ge Zlatan en verklig känsla av att ha fått ner Barcelona på knä är genom att vinna Champions League, och det helst i vår.
Först då skulle han kunna få en riktig tyngd kring sitt klagande och hackade på filosofen och hans välartade korgossar. Fram till dess låter det mest högt från tomma tunnor.

Publicerad 2011-11-23 kl 18:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto