Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH
10å

Lundh: Bara tyskar planerar segerparad i förväg

TENERO. Segerkortegen är ordnad. Tv-täckningen är fixad. Oliver Bierhoff har bett om ledigt för skolbarn och jobbare. Och Torsten Frings säger att landslaget ska ta med sig mer än t-shirts hem.
Tyskarna förnekar sig inte.

Att Die deutsche Nationalmannschaft haltade in i final efter ett krampaktigt 3-2 mot Turkiet var det ingen som nämde på den tyska presskonferensen i Tenero i södra Schweiz.
I stället låg stort fokus på vad som händer efter finalen.

Ja, ni läste rätt. Kritiken från dagen efter semifinalen var borta, nu vill det tyska mediauppbådet ha alla detaljer om hur laget ska fira - och firas.
Det var inte så lite fascinerande att höra.

Den tyska landslagledningen har planerat ett gigantiskt firande i Berlin och man hoppas att en halv miljon fans ska ta emot landslaget under deras kortege genom staden. Managern Oliver Bierhoff väjdade till och med om att skolor och arbetsgivare ska låta folk få fritt.

Om det blir en segerkortege? Ja, det återstår väl att spela om. Fast om man lyssnade på de tyska spelarna lät de rätt övertygade om att bucklan ska med hem från Wien.
Torsten Frings poängterade att man saknade en pokal när fansen hyllade laget efter VM-bronset 2006.

På måndag skulle det tyska laget ha med sig en titel att visa upp för fansen, enligt hårdningen Frings som spelade match i onsdags, bara en dryg vecka efter att ha brutit revbenet.
För denna gång ville spelarna ha med sig mer än t-shirts med budskapet: Tack för stödet.

Christoph Metzelder påpekade spanjorernas trauma; att de i decennier kämpat för att ta sig förbi en kvartsfinal i ett stort mästerskap.
Att de inte har den vana som Tyskland har. Som ju har sina tolv finaler och sex mästerskapstitlar.

Mittbacken lät som om han inte gjort annat än spelat EM- och VM-finaler när han sa: finalen på söndag är en stor match och stora matcher har andra regler.
Något han menade att Zavi & Co inte hade koll på.

Visst, det är både arrogant, kaxigt och lite för mycket om man är uppvuxen i mellanmjölkens Sverige. Fast jag gillar det och saknar det emellanåt i Sverige.
Varför inte dra på? Varför inte planera segerparad?

Självklart kan det blir ett bakslag och man kan få tugga i sig en del. Som de svenska spelare som talade om VM-guld inför 2006 och det får man vara beredd på.
Fast det känns som om tyskarna åtminstone hanterar snacket - och växer när de talar om vinna.

Det är inget snack om att Spanien gjort ett bättre EM än Tyskland. Att Luis Aragonés landslag är bättre om man mäter spelar för spelare.
De har även visat mer kunnande och fått ut mer av sin spelskicklighet och är både mer underhållande och effektivare.

Trots det tror jag på traditionens makt på söndag och att Frings, Metzelder och de andra kaxiga tyskarna får rätt och lever upp till sina löften.
De kommer att ta med sig bucklan hem till Berlin.

Publicerad 2008-06-27 kl 21:25
Annons
Annons
Annons