Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh: En radda julklappar – hårda som mjuka

Tomte? Moi? Nja, jag vet ju att en del anser det men det är bara i dag som jag drar på mig luvan och delar ut julklappar.

En rådgivare som kan och ger råd

Till Sven-Göran Eriksson som senast valde Notts County och därmed hamnade i en härva av mindre seriösa klubbägare och inga pengar i engelska division fyra. Svennis karriär får ett allt solkigare slut.

Telefonnummer till en ”headhunter”

Till HIF-basen Sten-Inge Fredin som anställde en manager utan att överhuvudtaget kolla vilka kvalifikationer den nye tränaren hade. Så hade aldrig Fredin rekryterat till det företag han leder.

Boken “När Janne Josefsson ringer - så klarar du pressen”

Tidigare journalisten Paul Ronge har skrivit en bok som kanske kan vara bra för Marcus Allbäck att plugga in. Någon behöver hjälpa landslagets nye ”Players Manager” lite om medier.

En klubbledning

Till Hammarby vars bolag står utan en fast vd och en vald ordförande. Klubben kämpar för att överleva och fansen är värda en ledning som tar tag i problemen för att se till att Hammarby kan leva vidare.

En ny klubb

Ja, det är tyvärr många som behöver nya miljöer: David Elm, Fredrik Stoor, Erik Edman, Johan Elmander, Ken Fagerberg, Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu, George Mourad, Rasmus Bengtsson, Martin Olsson, Erkan Zengin och Andres Vasquez.

Ett tränarjobb i Europa

Till Lars Lagerbäck och Roland Andersson. Vill gärna se dem testa sina metoder på ett klubblag utanför Sveriges gränser, och inte i arabvärlden. Vilken klubb vågar satsa på den duon?

En förhandlingskurs

Till alla svenska klubbar inköpt av Svensk Elitfotboll från Hasse Borg som nu slutar i Malmö. Tänk om alla kunde ta betalt som MFF:s avgående sportchef – då hade ekonomin sett annorlunda ut på många håll.

En brevkurs i tränarutbildning

Till HIF-managern Conny Karlsson som säger att han gått steg 1 för länge sedan men vars brist på utbildning kommer att stoppa honom från att leda laget framöver.

Ett gäng spelare av hög superetta-kvalitet

Till Henrik Larsson som knappast kan ha järnkoll på Landskrona Bois manskap. För då hade han inte klivit på tränarjobbet utan att kräva rejäla förstärkningar.

En spikmatta

Erik Hamrén retar gärna upp sig på småsaker och då kan det vara skönt för Sveriges nye förbundskapten att lägga sig på mattan istället för att bli irriterad och förbannad.

En mobilfri zon i hemmet

För egen del uppskattar jag att Lars-Åke Lagrell uttalar sig mycket och ofta om det mesta, men jag inser att det inte är lätt vara under den ordföranden som lägger sig i det mesta. Därför kanske det vore en vinnare för alla om Lagrell fick en zon där han kunde rasta mobilen.

En manager som vågar ta makten

Malmö FF letar ny manager och för att klubben ska lyckas gäller det nog att den kommande ledaren vågar ta makten över det sportsliga – för ledningen med Pelle Svensson och Bengt Madsen har svårt att övertyga om sitt kunnande.

En kurs i medling

Till Bengt Madsen så han kan lappa ihop förhållandet med gamle vännen Lars-Åke Lagrell som ju räddade honom en gång i tiden – då Madsen satt fast i en Benfica-härva.

En anfallare som gör mål

Till Elfsborg som trots att man vräker på framåt och har bollen mest inte får den utdelning som krävs för SM-guld.

Publicerad 2009-12-23 kl 16:17
Annons
Annons
Annons