Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh: Ibra och Barça överglänste Eto’o och Inter

Inga mål – ändå klasskillnad.
Barcelona och Zlatan Ibrahimovic var klart vassare än Inter.
Men kröningen saknades.

Kramarna i spelargången precis före avspark var sköna att se. Zlatan Ibrahimovic och en del av hans gamla lagkamrater visade att det inte fanns någon fientlighet när Barcelona kom till San Siro för att spela Champions League.
Det hade varit upphaussat inför matchen. Uppladdat. Uppumpat.

När spelarna klev av efter dryga 90 minuter var det en spelare som svävade över de andra och det var varken Samuel Eto’o eller Zlatan Ibrahimovic. Lionel Messi visade i långa stunder att han är världens bollskickligaste spelare.
Den lille argentinaren gjorde i långa stunder allt rätt och såg till att Inter i perioder fick mura lika Malta mot Sverige .

Men det viktigaste saknades: målen. Egentligen otroligt att Barça inte fick in bollen. Trots ett mäktigt spelövertag, och då framför allt efter paus, så klarade inte Barcelona att mejsla ut tillräckligt många och skarpa chanser för att passera Julios Cesar i Inter-målet.
Och man hade bara tre avslut på mål trots tolv skott. Rätt så talande siffror, särskilt sett att man hade bollen två tredjedelar av matchen.

Att det sedan ofta var vackert och fyndigt kortpassningsspel i trianglar och att Inter knappt fick låna bollen är något annat. För i den här matchen saknades effektivitet och ibland blev det väl fyndigt, snajdigt och smånätt. De behöver inte spela bollen hela vägen in i mål.
Fast Inter-tränaren José Mourinho måste ha blivit skakad av att se hur lätt det var att trycka tillbaka hans låg.

Zlatan då? Ja, fyra avslut och inget på mål och han grämer sig säkert för det första läget när han tog ner bollen på bröstet men sköt långt över. Totalt sett en klart godkänd insats där han ofta rörde sig rätt och var delaktig i spelet.
Han är ju inte i hundraprocentig form, det är uppenbart, men han tar kliv på skalan hela tiden.

Inter-förvärvet Samuel Eto’o försvann ur matchen redan från start och kom i princip aldrig in i den. Faktiskt rätt förvånande sett till att han borde ha varit uppfylld av ett enormt revanschsug. Kanske blev det för mycket? Eller är det helt enkelt så att Inter och Eto’o med ett gäng nyförvärv har en bit kvar till man är i fullt slag?

Zlatan blev hyfsat utbuad på sin gamla hemmaarena men det verkade inte störa honom det minsta. Inte heller hjälpte det Samuel Eto’o att han hade hemmafansen rejält i ryggen så fort han gjorde något litet.
Drabbningen i Milano blev rätt mycket tamare än förväntat och det var mycket för att Barcelona var klassen bättre.

Zlatan Ibrahimovic drömmer om att vinna Champions League och det var därför han ville flytta till Barcelona och lämna Inter bakom sig. Sett till mötet mellan Inter och Barcelona så har han definitivt valt rätt lag.
Om det räcker till final i Madrid återstår att se – det kommer viktigare matcher som Zlatan säger.

*****

Arsenals vändning är imponerande. Att gå från 0-2 till 3-2 borta mot Standard är förbannat starkt.
Men den uppåtgående formen på dansken Nicklas Bendtner oroar inför VM-kvalet.

*****

Kim Källström delaktig i Lyons segermål. Gött om han nu får spela mer från start i de tunga matcherna och har en del i spelet. Svensken stod för inspelet som ledde till retur och 1-0. Uppträder med självförtroende.

*****

Måste ha svidit för alla Kalmar -spelare att se ungrarna i Debreceni springa in på Anfield. Att de bara föll med 0-1 mot Liverpool är starkt

Publicerad 2009-09-16 kl 23:45
Annons
Annons
Annons