Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundh: Kolla med Svennis? Skämtar Lagrell?

11å

Lars-Åke Lagrell är en mästare på att domptera medier. Precis som att de jobbar med tio namn. Jo, tjenare. Styrelsen har en kandidat – och det är inte ”Svennis”.

Efter gårdagens styrelsemöte var förbundsbasen Lars-Åke Lagrell noga med att få ut i medierna att man hade många namn, i TT:s text talades om tio stycken.

ANNONS

Förstår ju givetvis varför han kör det spåret – men självklart enades man om en kandidat.

Att Lars-Åke Lagrell hela tiden kastar upp Sven-Göran Eriksson är populism till max. För naturligtvis vill han inte riskera folkets vrede – Svennis är ju populär – och säga att man inte kollar med Notts Countys sportchef. Ingen tror på allvar att han vill tagga ner från 25 miljoner brutto (hans miniminivå) till 1,5 miljon.

Dessutom förstår jag inte vad folk ser i snart 62-årige Svennis i dag. Han har passerat sitt bäst-före-datum och är samma andas barn som Lars Lagerbäck och Roland Andersson även om Erikssons år utomlands givetvis ändrat det en aning.

Han gjorde ett hyfsat jobb med England och med Manchester City men Mexiko var ett misslyckande.

Glöm inte heller att han är van vid ett helt annat liv i utlandet och att jobba med en helt annan kategori av spelare.

ANNONS

Förbundets styrelse kan inte jobba i den riktningen, även om man håller snacket i gång för att inte riskera kritik – och så kan man jobba i smyg med annat.

I själva verket så har Lagrell o Co enats om en lösning där det handlar om att få den på plats utan att riskera att bli nobbad. Styrelsen var, enligt vad jag hört, helt enig i den riktning som nu Lagrell jobbar emot.

Och det kommer att gå undan för att få allt på plats.

Håller mig fortfarande vid det tunga tips jag fick i söndags: Hans Backe som förbundskapten med Jörgen Lennartsson som assisterande. Frågan är dock om Backe vill ha Lennartsson? Visst, Backe hade Lennartsson i Öster men de har inte haft mycket kontakt på senare år och det talar emot det.

Där kommer styrelsen att lyssna på den förbundskapten som tar jobbet, så att han får den assistent han vill ha. Att sedan förbundet gärna ser Jörgen Lennartsson är en annan sak.

ANNONS

Lars Lagerbäck valde Roland Andersson som assistent – det gjorde inte förbundet och Tommy Söderberg gick emot styrelsen när han lyfte upp Lagerbäck till förbundskapten.

Zlatan Ibrahimovic gjorde få glada i onsdags och när lagkaptenen bara drar är det för dåligt. Att strunta i fansen på det sättet – för det är vad han gör – håller inte.

Undrar om han kommer tillbaka? Rapporterna från gruppen talar om att det är långt från någon harmoni, och de tre gäng (Mellberg, Maestro och Ibra) kör sitt eget rejs.

Viktigaste uppgiften för en ny förbundskapten blir att nollställa det så gott det går. För det går inte att bygga ett landslag på så svagt sammanhållna bitar.

Och framför allt kan man inte ha den gräddfil som Zlatan kapat åt sig och som ingen vågar ifrågasätta.

Publicerad 2009-10-16 kl 12:29
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto