Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh: Lagerbäck går "all in " på bröderna Elm

Snacka om att gå "all in" Elm.
Lars Lagerbäck nöjde sig inte med en broder Elm från start.
Lite av en chockelva av förbundskaptenen.

Bröderna Elm gillar inte att bli ihopklumpade till just bröderna Elm. Fast i kväll är det bröderna Elm som kliver in på Arnolds gamla arena i Graz och de har alla möjligheter att visa att de ska vara med även i tävlingslandskamperna.
Vilken grym chans. Vilken grym chansning av Lagerbäck.

Trodde att han skulle satsa på en tänkbar startelva till Portugal-fajten för att försöka sätta spelet till det viktiga VM-kvalet.
Men det är klart, det saknas väldigt många av de troliga startspelarna, bättre då att testa lite nya kort i leken.

Helt klart är det rätt att köra med bröderna Elm som gått från klarhet till klarhet och vidare till klarhet. Framtiden är här och även om det är för tidigt att bedöma om de är redo så är ju enda möjligheten att få reda på det genom att prova dem.
Alltid eldar det på i baken på några andra som känner sig kallade.

Är ju också rätt att ge Berg och Rosenberg möjligheten att slåss om platsen bredvid Henrik Larsson i Porto i slutet av mars.
Ett tyngre tryck ligger på Rosenberg som fått ett antal chanser i blågult utan att vara den där iskalla avslutaren han i periodvis varit i sina klubblag. Han måste verkligen göra en hundraprocentig insats.

Backlinjen är inget att säga något om. Mikael Nilsson mår bara bra av att få konkurrens om nu Adam Johansson och att flyga ner Erik Edman till Graz och inte spela honom vore på gränsen till tjänstefel.
Daniel Majstorovic får en möjlighet att bygga vidare på det han lämnade i höstas, då han var superb i VM-kvalet. Att han inte är framtiden är en annan sak.

Sebastian Larssons tunga år fortsätter. Inte såld av Birmingham och på slutet högerback. I landslaget har han alltmer känts som något Lagerbäck knappast satsar på.
Bänken i Graz är en ny signal om att många går före i kön till speltid i landslaget.

Alla i Kalmar som gnällt över Lagerbäcks njugga inställning till spelare från FF kan inte tro att det är sant nu. Två av SM-guldvinnarna från i fjol är med i landslaget.
Inte nog med det - de får dessutom starta ihop.

En som däremot måste undra om han gjorde rätt är Ola Toivonen. Tänk om han flygit med till USA med landslaget och spelat bar där i stället för att göra succé i PSV Eindhoven.
Då hade han kanske varit med landslaget i Graz i stället för U21-landslaget i Italien.

Publicerad 2009-02-11 kl 12:38
Annons
Annons
Annons