Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lundh: Norling fick sista ordet

MFF-styrelsen ville inte bara kicka Rikard Norling en gång – utan två.

Tränaren svarade med att ta SM-guld.

Sedan drog han.

Det är ingen hemlighet att Rikard Norling och delar av Malmö FF inte dragit jämnt. De som blundar för de uppgifterna tror antingen på tomten eller på att Elvis lever. Tränaren drog in som ett yrväder i MFF och inte alla gillade en 08:a.

ANNONS

Glöm inte att 79:orna – de som tog MFF till Europacupfinal – under lång tid haft ett stort inflytande och en stor påverkan på klubbens arbete och DNA. Att då gå hem som yvig Stockholmare med ett språk som en dopad poet är inte det lättaste.

Rikard Norling överraskade MFF när han på tisdagskvällen meddelade vd:n Per Nilsson att han slutar i klubben. Typiskt också att han meddelade det till vd:n som varit en av få på Norlings sida, och inte vände sig till de gamla barndomskompisarna Per Ågren och Håkan Jeppsson.

Därmed såg Norling till att han fick sista ordet efter att det senaste årets turer. Bakgrunden är att Norling inte ansåg att Per Ågren gjorde sitt jobb bra nog och när klubben skulle spara in tjänster så ville tränaren bli manager och spara in sportchefens tjänst, vilket ordföranden inte gillade.

ANNONS

Konflikten mellan Ågren och Norling kulminerade under fjolåret och det slutade med att Jonas Thern skulle ersätta tränaren. När MFF inte kunde möta Therns alla olika krav kring boende, ingen utbildning och så vidare så fick man köra vidare med Rikard Norling.

I juni var inte MFF på topp och då var man i styrelsen ense om att man skulle byta ut tränaren efter säsongens slut, men ju längre det gick och ju närmare SM-guldet man kom ju mer insåg Jeppsson o Co att man givetvis inte kunde byta ut Rikard Norling.

Parallellt jobbade givetvis Rikard Norling för att hitta alternativ och träffade den turkiska klubben Genclebirgli och det är ingen hemlighet att han uppvaktat AIK för att ”komma hem” igen. I förra veckan fick jag ett mejl om hur Norlings fru tackat för tiden i Skåne och flyttade hem till Stockholm.

ANNONS

Då sade Per Ågren att det inte var en stor sak och faktum är att MFF gick Norling till mötes och gav honom ett större inflytande efter en lång dags sittning, men det slutade ändå med att Rikard Norling valde att kliva av. Är inte alls säker på att han har ett nytt jobb, han vill nog bara visa vem som hade rätt.

 Rikard Norling säger att han meddelat MFF-vd:n Per Nilsson sitt skäl och att han vill att det stannar där. Vilket öppnar för spekulationer men man behöver nog inte gå längre än till MFF:s styrelserum för att hitta skälet, att tränaren inte kände tillräckligt stöd och valde att sluta på topp.

Givetvis finns det möjligheter för Rikard Norling framöver efter SM-guldet och en periodvis briljant fotboll. Det kommer inte att gå någon nöd på honom och nästa gång han går in i en klubb som gör han det med tydliga krav om att få bestämma över allt, och det kan han säkert få.

ANNONS

Den gången han kom till Malmö så var han tidigare sparkad AIK-tränare som börjat om i superettan och Assyriska, och fick möjligheten att ta ett mästarlag. Möjligheterna till att ställa krav var givetvis små och han fick jobba efter det, men i dagsläget är det annat och det utnyttjar han.

Värre för Malmö FF som får ett sent besked men det känns som om klubben har en bra bas i Daniel Andersson. Varför inte ringa Jonas Thern igen? Eller Henrik Larsson som säkert kan lyfta MFF när han får basa över bättre material. Alternativt tidigare MFF-mittfältaren Jocke Persson som gjort starka saker i Ängelholm.

Viktigast är att hitta rätt och kanske det är dags att ifrågasätta Per Ågren som trots allt var den som rekryterade Rikard Norling och var hans chef men tappade bort samarbetet på vägen. Det är inte så en sportchef ska jobba, och det är ett måste att ha äss på alla platser.

ANNONS
Publicerad 2013-11-27 kl 11:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto