Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh tippar allsvenskan - Dif, Gais och TFF

Den 2 april är det allsvensk premiär.
Fram till dess tippar fotbollskanalens krönikör Olof Lundh hur allsvenskan slutar. Här är tipsen för Djurgården, Gais och Trelleborg.

Djurgården

Vad kommer att göra fansen glada?
Att klubbens talangutveckling äntligen gör avtryck i A-laget. Philip Hellqvist får sällskap av André Calisir och Joakim Alariksson.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Bland annat att Sharbel Touma lämnade ett hål som är kvar i Dif-elvan, att Mattias Jonson får nya skadeproblem och att Pa Dembo Touray inte klarar en säsong utan nya tavlor.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Ambitionen från Dif-ledningen är at klubben ska bli bättre på att fostra talanger och sedan kunna sälja dem. Där är man inte riktigt och i dagsläget är väl bara Kennedy Igboananike hetast om än bara ljummen och även Kasper Hämäläinen kan vara aktuell.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Hänger på klubbens ambitioner, men en målvakt av klass hade varit en byggsten för en riktig toppstrid.

Hur säkert sitter tränaren?
Hur säkert sitter någon i Djurgården? Svårtbedömt sett till att det var lättare att förstå maktspelet i Kreml på den tiden det begav sig än det är att grepp Dif:s organisatoriska upplägg med ideologen Ingvar ”Putte” Carlsson i styrelsen, managern Magnus Pehrsson som tillträder 2012, sportchefen Stefan Alvén och två tränare i Carlos Banda och Lennart Wass med olika roller.

Hur går det för laget?
Efter tre hårda år (12:a, kvalspel och 10:a) så andas Djurgården än mer optimism inför 2011. Sett till att man kunnat bygga vidare på den bas Stefan Alvén lade i fjol så blir det en positiv utveckling. Man har trots allt grunderna till en bra allsvensk trupp och framåt blir Kennedy Igboananike vassare. Frågetecknet är försvaret där Pa Dembo Touray är en osäkerhetsfaktor och där det är svårt att veta om Gale Agbossoumonde stadgar upp backlinjen tillräckligt. Tror att Djurgården mått bra av att få verka mer i tystnad och att man smyger med precis utanför toppstriden och når målet, man hamnar på 6:e plats.

Gais

Vad kommer att göra fansen glada?
Att Alvaro Santos kommer att vakna till liv igen. Brassen har kvaliteter och vill säkert revanschera sig efter sista året.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Ännu en säsong i allsvenskans undervegetation, ännu en nagelbitare fram till säsongen tar slut. Sedan kommer för många av de nya spelarna att ha svårt att övertyga.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Utländska klubbar är att ta i, men förre U21-mannen Johan Mårtensson är i varje fall het för allsvenska klubbar om hans kurva fortsätter uppåt.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Allt, höll jag på att skriva. Klart är att Björn Andersson saknas och att man inte riktigt ersatt honom.

Hur säkert sitter tränaren?
När det gick knackigt fick Alexander Axén en överrock men han har lyckats hålla klubben kvar i allsvenskan. Så länge han har Gais över strecket så överlever han denna säsong.

Hur går det för laget?
Sedan återkomsten i allsvenskan har Gais kommit: 10:a, 11:a, 11:a, 11:a och på 13:e plats. Det är där man hamnar även i år, sedan hänger mycket på om man lyckas få loss Wanderson eller ej. Med brassen blir man potentare framåt, utan honom blir det tuffare. En del lån och en del överblivna spelare ska förstärka Gais och det är framåt det kan brista en aning. Även om Dime Jankulovski o Co kan hålla nere siffrorna en del så kommer Gais vara beroende att Alvaro Santos får hjälp i frontlinjen. Klubben hamnar på en 14:e plats och får kvala.

Trelleborg

Vad kommer att göra fansen glada?
Fredrik Jensen
. Den något oskolade anfallaren fyller flyktade Andreas Drugges målskörd.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att playmakern Andreas Drugge och höstformen som tog TFF till femteplats är som bortblåsta och att skador sätter stopp för förstaelvan.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Viktor Noring,
naturligtvis. Särskilt eftersom han kan skriva på för andra klubbar 1 juli och gå gratis efter säsongens slut.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
En ny Andreas Drugge. Tveksamt om TFF fyndat en ny Drugge i Thiago Pinto Borges och det kommer att synas i tabellen.

Hur säkert sitter tränaren?
Tom Prahl
sitter rätt säkert men det gnisslar i samarbetet med Alf Westerberg. Sedan har klubben och Prahl olika syn på träningsmängdens effekt på skadorna och det är osäkert vad det leder till.

Hur går det för laget?
Trelleborg
trotsar fotbollens naturlagar, man inte bara hänger kvar i allsvenskan utan man utmanar på övre halvan. Klubbens existens hänger på finansmannen Rune Andersson vars injektioner i olika former ser till att TFF överlever ekonomiskt år efter år. Tom Prahl må träna sönder delar av truppen men han är makalöst skicklig på att plocka rester från andra allsvenska trupper och kombinera med en del fynd från lägre divisioner och få till ett slagkraftigt allsvenskt lag. I år räcker bara höstspurten till en 8:e plats eftersom luckan efter Andreas Drugge tar tid att fylla.

Publicerad 2011-03-29 kl 13:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons