Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh tippar allsvenskan - Halmstad, Helsingborg och Häcken

Den 2 april är det allsvensk premiär.
Fram till dess tippar fotbollskanalens krönikör Olof Lundh hur allsvenskan slutar. Här är tipsen för Halmstad, Helsingborg och Häcken.

Halmstad

Vad kommer att göra fansen glada?
Den dag den nya styrelsen hittar en kapitallösning, för nu är HBK dränerat på allt kapital och det måste hända under 2011.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att den spanska revolutionen inte blir så stark så att HBK plötsligt blir MFF från i fjol.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Anel Raskaj
var jag beredd att skriva men han är ratad av Pep Clotet Ruiz. Klart att Emil Salomonosson, Joe Sise, Marcus Olsson och Michael Görlitz kan bli heta om de lyfter.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Sett till att de tre inlånade spanjorerna från Real Madrid bara är där på sex månader kan det finnas luckor när serien vänder. Målvaktsposten och backlinjen är av osäker kvalitet.

Hur säkert sitter tränaren?
Spanjoren Pep Clotet Ruiz har tagit över HBK som haft några tunga säsonger. Resultaten på planen och av kulturkrocken kommer att avgöra hans framtid och jag är inte övertygad att han blir kvar kontraktstiden ut.

Hur går det för laget?
Revolutioner ger alltid upphov till osäkerhet. Häftigt att Halmstad vågar satsa spanskt, men de rapporter jag hört talar om en rätt kraftig kulturkrock i omklädningsrummet och en ofta skällande tränare. Frågan är om Pep Clotet Ruiz hanterar detta? I Malmö fanns en annan bas, nu kommer han till en klubb med två riktigt svaga säsonger bakom sig och som tappat en del kulturbärare. Ja, det blir en ny tuff säsong som balanserar på strecket men HBK slutar på 13:e plats.

Helsingborg

Vad kommer att göra fansen glada?
Förutom att Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson är kvar så blir det de framsynta värvningarna av Simon Thern och Joseph Baffo.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Inget SM-guld i år heller. Efter succén är förväntningarna i topp och det är svårt att leva med, särskilt när man måste sälja på sommaren.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Vilka HIF-spelare är inte aktuella? Daniel Andersson, Erik Edman och Christoffer Andersson? HIF innehåller en radda spelare som följs av utländska klubbar och Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson är först i kön.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Om en eller flera av anfallarna drar så måste de ersättas och sedan är Peter Larsson bara inlånad till i augusti.

Hur säkert sitter tränaren?
Vad ett år kan göra. Tränaren, nej, förlåt, managern Conny Karlsson sitter bergsäkert efter andraplats och cupguld.

Hur går det för laget?
Erik Edman får skälla hur mycket han vill, för HIF är bra mycket mer än ett kvallag även i år. Visst, Marcus Lantz är borta, men det man tappar på planen vinner man i harmoni. May Mahlangu växer i kvalitet och det ersätter Lantz med råge. I år har HIF inte bara en vass elva utan även en del skarpa ersättare. Tror att man tappar någon offensiv spelare i sommar och det kostar SM-guldet. Får nöja sig med en 3:e plats och att man går bra i Europa League.

Häcken

Vad kommer att göra fansen glada?
Redan i fjol gjorde Majeed Waris, 19, några inhopp. Under försäsongen har fyndet från Gothia Cup visat vad han kan, och det kommer mer.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Vilka fans…nej, den var elak, jag vet att det finns några och de kommer att se att försvaret inte blivit bättre.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Även om John Chibuike svalnat kan säkert 91:an Majeed Waris locka scouter.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Möjligen en målvakt eller backar om försvaret inte blir starkare.

Hur säkert sitter tränaren?
Efter femteplatsen 2009 fick Peter Gerhardsson ett kontrakt till och med 2014. Det får gå grymt dåligt om han ska sättas i gungning.

Hur går det för laget?
I fjol var det problem mellan brassar och afrikaner i truppen, därav inga brassar i år. Om det var hela förklaringen till att Häcken inte levde upp till förväntningarna är en annan sak. Får man fart på Dioh Williams, Rene Makondele och Dominic Chatto och försäsongens sensation Majeed Waris blir man vasst framåt, däremot är det frågetecken kring försvaret. Sett i det perspektivet blir det en 7:e plats.

Publicerad 2011-03-29 kl 13:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons