Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh: Tre poäng - resten får vi förtränga

SERRAVALLE. Sveriges EM-hopp lever.
Knappt.
Be till gud att spelarna formtoppar till i oktober.

Till slut fick Sverige hål på ett gäng knegare som kickar fotboll på fritiden i vad som är världens sämsta landslag.
Kim Källström förlöste det gula laget med ett långskott och såg till att det blev tre poäng.
Nu kan EM-hoppet leva till i oktober i varje fall. För det var en kväll när de flesta andra resultat gick den svenska vägen. Inte minst när Danmark slog Norge och såg till att två svenska segrar till ger en EM-plats.
Ser vi bara till de sista 20 minuterna av matchen var det givetvis en skön upplevelse för Erik Hamrén. Klara 5-0 och säkra tre poäng – men det var en lång och plågsam sträcka dit.
För även San Marino fick pisk var det en triumf att man för första gången i EM-kvalet höll nollan i paus. Det säger tyvärr mer om Hamréns landslag än om hemmalaget.
För maken till tempofattigt, nonchalant, orörligt, ointresserat spel var det länge sedan jag såg Sverige bjuda på.

Tyvärr var det i princip hela laget som underpresterade länge, länge i matchen. Från Zlatan Ibrahimovic på topp ner till Mikael Lustig och alla där emellan.
Att ingen blev utbytt i paus var närmast ett hån mot Behrang Safari.

Det var faktiskt plågsamt ända fram till att Johan Elmander såg till att San Marino blev reducerat till tio man och landslaget kunde ta kommandot.
Efter 1-0 så lossnade det mer och mer och visst blev det tre säkra poäng till slut.

Okej för att en pånyttfödd Christian Wilhelmsson såg till att landslaget hyfsade siffrorna med både mål och framspelningar.
För om vi bara ser till 5-0 och tre poäng är det en okej dag på jobbet, resten måste man dock förtränga.
Naturligtvis var det enda viktiga att ta tre poäng men ser man till vad Hamrén önskade inför matchen så fick han segern, men prestationen uteblev och det är den man måste titta på när man ser framåt.

Vi måste vara ärliga nog att inse att om Sverige spelar som man nu gjort i en dryg halvlek mot Ungern och stora delar av en match mot San Marino så kan vi glömma EM.
Jag har svårt att se att landslaget ens ska ta Finland i Helsingfors med så här svagt spel.

Jag har aldrig upplevt Erik Hamrén så förbannad som han var under den första halvleken. När Kim Källström skickade ut en frispark i yttre rymden så ekade förbundskaptenens "FAN!" över hela Stadio Serravalle och få av de 2 946 på plats kan ha missat hans frustration.

Sett till att Ungern vann så måste Sverige slå Finland för att åtminstone bli grupptvåa. Svårt nog om man kollar första 70 minuterna.
Bara tanken på att bli bästa grupptvåa är nästan omöjlig, inte för att det inte är möjligt, utan för att spelet i San Marino i långa stycken var så uselt.

Holland som vunnit alla tävlingsmatcher efter EM 2008 utom VM-finalen känns som ett par storlekar för stora. Ja, ja, det är en månad kvar och till dess kan mycket hända. Italienska ligan går i gång. Dessutom är det väl så att bättre motstånd får landslaget att höja sig.
Vi får hoppas att de svenska spelarna formtoppar till i oktober och att Olof Mellberg inte blir skadad.
Då lever i varje fall EM-hoppet och sedan är jag inte säker att det är positivt att landslaget har avgörandet i egna fötter...

*****

Över tusen svenska fans fullkomligt ägde Stadio Serrvalle. Imponerande att så många åker till en sådan match och ger allt.

*****

Danske Nicklas Bendtner har hånats i Norge – och på en del andra ställen – men efter två mål i Parken är han i överläge.

*****

Slutar aldrig förvånas över vilket U-land Italien (och därmed även San Marino) är när det kommer till uppkoppling både när det gäller nätet och mobilen.

*****

Undrar om spelarna och Hamrén gemensamt kommit överens om att bara snacka positivt. Hörde ingen som var kritisk till det svenska spelet.

Publicerad 2011-09-07 kl 00:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons