Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

Beskedet: Jordan Larsson stoppas från OS

Foto: TT

Försök igen

HIF-anfallaren Jordan Larsson får inte följa med till OS i Brasilien. Skadesituationen i Helsingborgs trupp gör att anfallaren tvingas stanna hemma.
- Det är klart att det är trist, säger Larsson på klubbens hemsida.

Bakom beslutet ligger Helsingsborgs besättning av anfallare i nuläget. Truppen i nuvarande skadesituation är inte tillräckligt stark för att kunna släppa Jordan Larsson, meddelar klubben.

- Anledningen är att vi bara har två anfallare tillgängliga i dagsläget, varav en står på två varningar. Vi vet inte när Linus Hallenius kommer tillbaka heller. Det absolut viktigaste är Helsingborgs IF. Jag förstår Jordans situation och vad han missar. Tyvärr är det en del av fotbollen. Det är tråkigt för honom eftersom det självklart hade varit en bra erfarenhet. Tyvärr funkar det inte med det läget vi har just nu, säger Henrik Larsson på klubbens hemsida och fortsätter:

- Som situationen var då så var det ganska klart att han skulle få åka. Då hade vi tre hela anfallare till förutom Jordan. Numerären var bättre. Då tänker man att OS är positivt för en ung kille. Jag har haft en bra dialog med förbundskapten Håkan Ericsson. Så den har funnits där hela tiden.

- Jag har hela tiden pratat med Jordan i ett tidigt skede. Han vet om att vi är glada som klubb och jag som pappa att han blev uttagen. Samtidigt sa vi tidigt att, som det ser ut idag får du åka men om det händer något så får du stanna. Så det kommer inte som en överraskning, men det är klart att det finns en besvikelse i det hela. Samtidigt är han klok och förstår.

Jordan Larsson om beslutet:

- Det är klart att det är trist. Det är en dröm som man hade velat uppfylla. Samtidigt tillhör jag HIF och som det ser ut nu hade det inte varit bra om jag hade åkt. Jag har full förståelse för beslutet. Vi har haft en bra dialog om hur det har sett ut hela tiden. Men jag kände ganska tidigt att jag inte skulle åka och nu blev det så, säger Jordan Larsson på klubbens hemsida.

Beskedet är ett tungt sådant för förbundskapten Håkan Ericson som hade tagit ut anfallaren i landslagstruppen. Ericson uttalade en förhoppning om att inga fler spelare skulle hoppa av efter att den slutgiltiga OS-truppen hade tagits ut - han hade tidigare redan fått 52 stycken nej - men nu kom ännu ett avhopp.

Förbundskapten Håkan Ericson talar om beskedet här.

Se Jordan Larssons språngnicksmål mot Elfsborg i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-23 kl 08:59
OS 2016

FAKTA

Förnamn: Jordan
Smeknamn:
Efternamn: Larsson
Född: 1997-06-27
Ålder: 20
Födelseort: Rotterdam
Nationalitet: Sverige
Längd: 175 cm
Vikt: 69 kg
Position: Anfallare
Tröjnummer:
Liga/Cup Mål Spelade Byten Rött Gult
Eerste Divisie 2016 - 2017 0 0 0 0 0
Eerste Divisie Play-offs 2016 - 2017 0 1 1 0 0

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER