Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

Chanslöst Sverige utslaget ur OS

Sverige hade inte mycket att komma med mot Japan. Resultatet 0-1 innebär att det inte blir någon kvartsfinal för OS-herrarna.

Slutresultatet var rättvist. Japanerna vände, vred och sprang fullständigt sönder Sverige, som i sin tur hade svårt att skapa någonting överhuvudtaget.

Japan startade aggressivt och lät inte svenskarna vila med bollen en enda sekund. Mot slutet av den första halvleken såg det bättre ut och Sverige fick i gång spelet någorlunda. Men Håkan Ericson hade nog ett och annat att säga till sina mannar i halvtid.

I den andra halvleken såg det till en början ljusare ut. Sverige hade mer boll och lyckades spela in den i Japans straffområde ett par gånger.

Men det skulle ändå bli japanerna som tog ledningen. Shinya Yajima stötte in 1-0 – samtidigt som Colombia gjorde 2-0 på Nigeria i den andra gruppspelsmatchen.

Ken Sema kom in i stället för Robin Quaison för att skapa en sorts injektion i anfallet. Men någon kvartsfinal kändes aldrig riktigt nära.  

Trots det missar även Japan vidare avancemang. I stället blir det Colombia och Nigeria som går vidare från gruppen. Sverige slutar på en sistaplats. 

Sveriges startelva: Linde; Lundqvist, Milosević, Une-Larsson, Konate; Khalili, Fransson, Tibbling, Quaison; Ajdarević (K), Ishak.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2016-08-11 kl 01:51

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER