Drömmål när Sverige kryssade

OS 2021 (herr)

Spelmässigt kunde Sverige ha vunnit.
Men på en straff med kvarten kvar fixade Colombia 2-2 mot Sverige.

Sverige öppnade OS-premiären starkt mot Colombia. Svenskarna styrde stora delar av spelet och lyckades vända 0-1 till 2-1. Smolket i den svenska bägaren kom med en kvart kvar när Pabon kvitterade till 2-2 på straff.

Redan i den 17:e minuten small det till bakom den svenske målvakten Andreas Linde. Colombias Gutierrez rann igenom och satte behärskat 1-0.

Den hetaste svenska kvitteringsmöjligheten kom efter 27 minuter. Astrit Ajdarevic lät vänsterfoten tala och på returen höll sig Mikael Ishak framme. Ishak var ytterst nära att kunna få in bollen men fick se den colombianske målvakten Bonilla täcka ut bollen till hörna.

Ishak skulle göra mer ljud ifrån sig. Strax innan halvtidsvilan dundrade Randers-anfallaren in 1-1 målet med ett fantastiskt skott som gick i Bonillas högra kryss. Otagbart.

Den svenska glädjen blev än större i den andra halvleken. För efter 62 minuters spel höll sig Astrit Ajdarevic framme och kunde från nära håll bredsida in 2-1 efter ett skott från Quaison som Bonilla inte kunde hålla.

Sverige åkte på en tung käftsmäll med en kvart kvar att spela. Backen Joakim Nilsson fick olyckligt bollen på handen i eget straffområde. Pabon var hur säker som helst från elva meter och dundrade in bollen till höger om Andreas Linde.

Linde, som agerade tryggt i målet, räddade Sverige från att åka på ett 2-3-mål med två minuter kvar när han avvärjde ett farligt läge när Preciado avslutade från bara några meter framför det svenska målet.

Sverige kunde dock kvittera ut ett godkänt betyg - och en viktig poäng inför fortsättningen.

Sveriges elva: Andreas Linde - Adam Lundqvist, Alexander Milosevic, Joakim Nilsson, Pa Konate - Simon Tibbling, Abdulrahman Khalili, Alexander Fransson, Robin Quaison - Mikael Ishak, Astrit Ajdarevic.

Colombias elva: Bonilla - Palacios, Machado, Tesillo, Balanta - Barrios, Perez - Roa, Gutierrez, Pabon Rios - Borja