Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

Efter OS-silvret – landslaget blir till film

Foto: Scanpix

Efter Sveriges OS-silver ska nu Pia Sundhages landslag bli till film. Damernas kamp mot EM-slutspelet ska börja filmas, skriver DN.

Succén var total i sommarens OS för de svenska damerna. Efter förnedringen mot Brasilien vände Sundhage och spelarna på skutan och tog sig ända till en OS-final.

Resan belönades med ett silver och just nu kämpar landslaget med ett kvalspel för att försöka nå EM nästa år - en EM-resa som nu ska börja att filmas med förhoppning av att ett EM-slutspel nås och kommer med i filmen, skriver DN.

Regissören heter Andrea Edwards och hon säger att filmandet kommer att kretsa kring fotboll, men att filmen ska komma bort från sportfilmsgenren.

- Det kommer inte att vara en renodlad sportfilm, utan en ickesportfilm om damfotboll, med Pia Sundhage som ett självklart nav i mitten. Det blir en film som kan visas för människor som inte är intresserade av sport. Och den kommer att handla om hennes ideologi och om damfotboll, säger Edwards till DN och förklarar idén till att följa Pia Sundhage.

- För hon har ett sinne för fairplay som är så benhårt ingjutet i hennes ideologi. Det är fantastiskt.

Publicerad 2016-09-02 kl 08:51

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER