Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OS 2016

Glöm svenskt skönlir i OS-kvarten mot USA

Foto: TT

Sverige vill till OS-semin på Maracanã, men har inga planer på att ta sig dit med sambafotboll. Taktiken inför mötet med USA är glasklar.
- Vi ska inte skönlira på något sätt, säger Caroline Seger.

USA är regerande mästare i både VM och OS och för att slå ut en så stark motståndare gäller det att spela klokt. Det ska vara tajt och äckligt disciplinerat bakåt, det ska gå snabbt och vara ruggigt effektivt framåt. Så ska amerikanskorna besegras i Brasília på fredagskvällen.

- Det kanske låter tråkigt, säger mittfältaren Seger.

- Men USA är ett fantastiskt lag, med spelare som är oerhört skickliga. Man får inte ge dem mycket ytor, för då är de bra. Det handlar om att vinna matchen och för att göra det måste man vara smart. Så vi får försöka utnyttja kontringarna och sedan ligga tajt bakåt.

Pia Sundhage var med och förde USA till OS-guld både 2008 och 2012. Några stora fördelar av att ha coachat många av amerikanskorna räknar hon inte med, eftersom det har gått fyra år sedan sist. Men förbundskaptenen vet vad hon ska predika inför mötet med USA. Tålamod och åter tålamod.

- Där lärde vi oss en läxa mot Brasilien (1-5). Jag sade samma sak då, men då blev vi fortfarande lite för ivriga. Med tålamod menar jag att det är helt okej att kontrollera matchen med vårt försvarsspel, säger Sundhage.

- Jag ser en matchbild där de ska stå för anfallsspelet, och där vi ska vara noga med att hjälpas åt och vinna boll. Sedan gäller det att våra passningar hamnar på rätt fötter och rätt yta.

Sverige mötte USA så sent som i VM i Kanada förra året, då det blev 0-0 i gruppspelet efter Blågults enda riktigt vettiga insats i den turneringen.

- Den är viktig, den matchen, säger Sundhage.

- Vi kommer att plocka bilder från den matchen, där vi gör bra prestationer. Det hände visserligen för ett år sedan, med lite andra spelare. Men jag tror ändå att man kan lyfta fram det för att känna kraft, styrka och energi.

Kvartsfinalsegraren ställs i semifinal mot Brasilien eller Australien, på klassiska Maracanã i Rio på tisdag.

Publicerad 2016-08-12 kl 07:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons