Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OS 2016

Ingen markant förändring mot Japan: "Har inte en jättebred trupp"

Foto: SCANPIX

Håkan Ericson var inte nöjd med Sveriges första halvlek mot Nigeria. Men räkna ändå inte med några stora förändringar i startelvan inför ödesmatchen mot Japan.
- Det är inte så mycket att jobba med, säger förbundskaptenen.

Efter två matcher i tryckande Amazonas-hetta har Sveriges fotbollsherrar landat i något svalare Salvador vid Atlantkusten. Men trots tredje matchen på sju dagar, och trots de tuffa förhållandena under de inledande matcherna, lär det inte bli några stora förändringar i den svenska startelvan mot Japan klockan 00.00 natt till torsdag svensk tid.

- De funderingarna finns alltid, men vi har inte någon jättebred trupp, säger förbundskapten Håkan Ericson inför avgörandet.

Ingen markant förändring

Mot Nigeria fungerade inte det svenska spelet som Ericson ville, och han gav särskilt insatsen i den första halvleken betyget underkänd. Därför bytte han in trion Ken Sema, Muamer Tankovic och Jacob Une Larsson i andra halvlek. Eventuellt får någon av dessa chansen från start mot Japan, men säkert är det inte.

- Jag tyckte inte att det blev någon markant förändring med dem på planen. Vi kanske gör någon justering, men det är inte så mycket att jobba med, säger Håkan Ericson.

Det som gäller för svensk del är en enda sak: seger. Vid oavgjort eller förlust tar OS slut. Om Sverige vinner måste Colombia samtidigt tappa poäng mot Nigeria i den andra matchen i gruppen. Om colombianerna lyckas slå ett redan kvartsfinalklart (och omotiverat?) Nigeria spelar det ingen roll hur det går i Sveriges match.

Inte kaxig

- Vi står på en poäng efter två matcher, det är svårt att vara kaxig och säga att vi går vidare. Men förhoppningarna har vi, vi jobbar för det och det är långtifrån uppgivet.

Mot Nigeria var Ericson särskilt besviken på det svenska passningsspelet, som hade varit tvunget att fungera för att såra det fysiskt starkare nigerianska laget. Men mot Japan tror den svenske förbundskaptenen att matchbilden kommer att bli en helt annan.

- Det är ett helt annat lag, Japan är ett kvickt lag medan Nigeria är ett fysiskt lag.

Japan-Sverige och Colombia-Nigeria har avspark samtidigt.

Publicerad 2016-08-09 kl 19:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons