Nigeria dominerade och vann mot svagt Sverige

OS 2021 (herr)

Sverige förlorade mot Nigeria med 0-1. Ett resultat Sverige ska vara nöjt med - spelmässigt blev svenskarna förödmjukade av Nigeria. Enbart en storspelande Andreas Linde räddade Sverige från ett pinsammare resultat.

En vinst skulle ta svenskarna förbi Nigeria i grupptabellen. Men förutom en chans i slutminuterna var Sverige aldrig nära att ens ta en poäng.

Nigeria pressade och öste på offensivt från första minut. Roma-spelaren Umar kom helt fri i början av matchen men Linde stod för en stark frilägesräddning. Returen sattes även den mot mål men Linde räddade även det försöket. Ett tredje försök avlossades från Mikel men skottet gick över ribban. Nära gånger tre för Nigeria - Sverige fick tacka Linde för att nollan var intakt.

Det dröjde drygt 20 minuter in i matchen innan Sverige skapade sin första målchans. Ajdarevic slog en fantastisk djupledsboll till Ishak som på ett drog till på volley. Bollen hamnade dock utanför stolpen och hotade aldrig målvakten.

Linde skulle få vara väldigt aktiv matchen igenom. I den 29:e minuten stod han för ännu en fin räddning när Nigeria bröt sig igenom det svenska försvaret. Etebo testade med ett skott - men den svenska målvakten limmade skottet.

Fem minuter senare och Sverige tillät Nigeria ännu en gång komma förbi alldeles för enkelt. Ezekiels inlägg nådde Etebo som helt ren framför Linde svagt nickade över.

Strax innan paus fick Nigeria till slut utdelning. Ett inlägg från vänster nådde ända fram till Sadiq som tryckte till med huvudet. Målet hängde verkligen i luften - Sverige hade ingenting.

Och på samma sätt började andra halvlek - Mikel John Obi, som han nu heter efter att ha bytt namn, avlossade den stora bössan men Linde sträckte ut och tippade ut bollen till hörna. Några minuter senare vek Tebo in från sin vänsterkant och avlossade ett rappt skott. Den svenska målvakten var med även där och gjorde en stark räddning.

Jacob Une Larsson byttes in med tio minuter kvar av matchen. Backen hotade direkt när han stod för ett hårt inspel in i Nigerias straffområde men bollen rensades iväg innan någon kunde avsluta. Det var en av de bättre chanserna för Sverige under hela matchen - vilket säger rätt mycket.

Une Larsson skulle vara inblandad i ytterligare chans bara minuter senare när Nigeria inte fick bort en svensk hörna. Efter diverse stök i Nigerias straffområde rensades bollen undan.

Bara några minuter innan slutsignalen ljöd fick Sverige till sist en riktigt farlig chans. Tankovic spelade smart snett-inåt-bakåt där Ajdarevic plötsligt kom helt ren. Kaptenens skottförsök täcktes dock i sista sekund av Sincere. Där var Sverige oerhört nära ett kvitteringsmål.

Men det kom inget sådant. Sverige förlorade med 0-1 efter en väldigt svag insats. Nu krävs definitivt en seger mot Japan i den avslutande gruppspelsmatchen.

Sveriges startelvaLinde - Lundqvist, Milosević, Nilsson, Konate - Tibbling, Fransson, Khalili, Quaison - Ajdarević, Ishak