Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OS 2016

OS kan vara över för Rolfö

Foto: SCANPIX

Fridolina Rolfö skadade högerfoten tidigt i OS-kvartsfinalen mot USA. I värsta fall kan turneringen vara över för anfallaren.

- Hon fick en smäll på utsidan och kände smärta och kunde inte fortsätta. Hon är nere på röntgen nu, så får vi se vad det ger. Vi måste kolla att det inte är en spricka eller något, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

22-åriga Rolfö gör sitt första stora mästerskap och inledde i Sveriges anfall tillsammans med Lotta Schelin och Sofia Jakobsson. Nu är frågan om Rolfö, som har imponerat, har spelat klart i OS.

- Är det ingen spricka så kan det vara så att hon kan spela redan på tisdag, är det något som är sönder så är det såklart värre. Vi vet inte det, det var ju en rejäl smäll, säger Börjesson.

Sent under natten till lördag rapporterade Team Sweden, en informationskanal till media på Twitter, att "Skadan ska undersökas vidare i morgon (läs lördag) med magnetkameraundersökning, men redan nu jobbar svenska landslagsledningen för att göra ett byte i truppen."

Rolfö ersattes i kvartsfinalen av Stina Blackstenius, klubbkamraten i Linköping. Blackstenius gjorde senare det svenska 1-0-målet.

Publicerad 2016-08-13 kl 08:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons