Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

Rolfö bäst på plan i seger mot VM-finalisterna: ”Försökte hitta mitt targetspel”

Foto: SCANPIX

Försök igen

Sveriges 3-0 mot Japan skapades till stora delar av en tung anfallare: Fridolina Rolfö.
- Hon bryter ju mönstret av de andra anfallarna vi har, sa förbundskapten Pia Sundhage efter matchen. 

Priset till matchens bästa spelare för Sveriges 3-0-vinst mot Japan gick till Fridolina Rolfö. Linköpingsanfallaren fick rollen som central anfallare i 4-3-3 och gjorde ett mål och en assist. Detta av en spelare som annars inte alls är en given startspelare, även om hon själv hade velat vara ännu mer inblandad den här matchen.

- Jag försökte hitta mitt targetspel, nu blev det inte jättemycket targetspel i själva matchen men jag ville göra det bästa av mitt spel.

- Roligt att få förtroende i en hel match, och att de kan se att jag klarar av att hålla en hög nivå genom hela matchen.

Även förbundskaptenen Pia Sundhage verkade ha viss förvåning över att Rolfö kunde ge en match på så hög nivå.

- Hon bryter ju mönstret av de andra anfallarna vi har. Hon är ju stor och stark, och det är Stina Blackstenius också, men Rolfö är bättre felvänd. Om man skulle göra statistik på hur ofta hon vinner närkamper och får fatt i bollen... Det ger ett lugn i anfallsspelet när vi får en klassisk target. Idag var jag mest nyfiken på, att det här klarar hon i Allsvenskan, men klarar hon det mot ett av världens bästa lag? Det visade hon med allt tydlighet att hon gjorde idag.

Däremot lär Rolfö inte starta samtliga matcher i OS, oavsett prestationer. Anledningen är dels ett konkurrens som inkluderar spelare som Lotta Schelin, Sofia Jakobsson, Olivia Schough, och Blackstenius, men också lagets fysiskt krävande spelsätt.

- Det ser man idag, vi kräver så oerhört mycket av våra forwards, och det är en av anledningarna till att vi har ett bättre försvarsspel än tidigare. Det krävs massa energi i försvarsspelet, och det innebär att då blir man inte riktigt lika pigg och fräsch i anfallsspelet, så därför kommer det helt enkelt krävas att man byter forwards.

Sveriges ledning var med 1-0 innan Rolfö gjorde 2-0 med ett vackert chippavslut i den 86:e minuten.

- Hon täckte stora delar av målet, så det enda jag tänkte var att jag måste lyfta den lite för att den ska gå in.

Rolfö gjorde även assisten till 3-0, med en fin djupledsboll mot Schough, och hade även två assistmöjligheter i första halvlek.  

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-21 kl 20:23
OS 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER