Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OS 2016

Schelin målar igen inför ödesmatchen

Foto: SCANPIX

Lotta Schelin gör äntligen mästerskapsmål igen.
Det kan behövas fler i gruppavslutningen mot Kina i natt.
- Mitt fulla fokus är att vi ska ta tre poäng, säger Schelin inför nattens OS-drama.

Schelins mål i slutminuterna mot Brasilien var inte mycket till tröst efter att Sverige blivit mer eller mindre förnedrat på Olympiastadion i Rio. Men 1-5-reduceringen kanske ändå har betydelse på ett annat plan.

Lotta Schelin har haft en sällsynt måltorka bakom sig. Målet mot brassorna var hennes första mål i ett mästerskap på drygt tre år - och totalt drygt tio timmars spel i EM, VM och OS.

- För stunden tyckte jag inte att det var ett skitviktigt, det bara kändes ganska pissigt. Men det är klart, i slutändan är det ändå "gött" att man tar chansen och kommer in i målprotokollet, säger den 32-åriga anfallaren.

- Det handlar ju om självförtroende som målgörare, att känna att det är lite lugnare än att man går omkring med nollan. Men målfokuseringen kommer ändå mer från media än mig själv.

Fotbollslandslaget har bytt Rio mot huvudstaden Brasília, och Schelin är på gott humör efter sista träningen inför nattens ödesmatch mot Kina. Men hon erkänner att det har varit tufft efter förlusten mot Brasilien.

- Det var svintungt och är svintungt, men någonstans handlar det om att man inte har råd att springa omkring och sura i ett mästerskap.

Kosovare Asllani stod över träningen med känningar i halsen, men hoppas på spel. Jessica Samuelsson, fotskadad i OS-premiären, körde hela passet och känner sig spelklar.

Dessutom är det ingen vågad gissning att Linda Sembrant återfår sin plats i mittförsvaret, efter Emma Berglunds svaga insats senast.

Vid seger mot Kina blir Sverige grupptvåa och är klart för kvartsfinal. Annars får Blågult hoppas på att ta sig vidare som en av de två bästa grupptreorna.

Publicerad 2016-08-09 kl 12:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons