Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

Sef stöttar klubbarna i OS-frågan

Foto: SCANPIX

Stefan Lundin, sportdirektör Sef.

Svensk Elitfotboll (Sef) ger sitt stöd till de allsvenska klubbar som väljer att stoppa spelare från att delta i OS.
- Vi har full förståelse för att klubbarna inte kan undvara spelare mitt under seriespel, säger Stefan Lundin, sportdirektör på Sef.

OS-lagets förbundskapten Håkan Ericson har haft stora problem att få ihop en trupp till turneringen i Rio. Många klubbar är måttligt intresserade av att släppa ifrån sig spelare.

- Det är en tråkig historia, men det är inte att undra på att situationen är som den är. Varje klubb måste få bestämma själv om den vill släppa spelare. Jag tror att alla har förståelse för dem som säger nej. Det är för mycket som står på spel, både sportsligt och ekonomiskt, säger Stefan Lundin, som har svårt att se hur OS-turneringen någonsin ska få den status som andra idrotter har på det olympiska programmet.

- Att alla stora ligor skulle bygga om sin ligaplanering och att kvalspelen till de internationella cupturneringarna skulle göras om... Nej, det har jag svårt att se. OS-turneringen är dessutom en märklig konstruktion - det här med åldersbegränsning finns väl bara inom fotbollen? Jag förstår att det skulle vara en stor upplevelse för en ung grabb att få åka till Rio och delta i ett OS, men jag förstår också att många klubbar väljer att i första hand se till sina egna intressen först, säger Stefan Lundin.

Publicerad 2016-07-14 kl 14:30
OS 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER