Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

Ska vässa OS-formen mot Japan: "Bra värdemätare om vi vinner"

Foto: SCANPIX

Under torsdagen väntar genrep mot Japan för det svenska OS-laget. En lyckad insats kan inbringa det självförtroende som behövs inför avfärden till Rio.
- Det är en väldigt bra värdemätare om vi vinner, säger Magdalena Ericsson till Fotbollskanalen.

Det råder god stämning i det svenska lägret inför OS. Härnäst väntar genrep mot Japan innan mellanlandningen i Lissabon och slutligen Rio de Janeiro.

- Det känns otroligt bra i truppen, det är extra laddat på träningarna men samtidigt är det avslappnat utanför planen, säger Magdalena Ericsson.

Hon är en av hela fem Linköpingsspelare som har fått en plats i truppen efter en lyckad allsvensk vårsäsong. Själv anser hon att det är en fördel och framförallt en trygghet att ha så många klubblagskompisar med i landslaget.

- Jag har alltid känt att det här är en väldigt bra grupp och det tycker jag är väldigt viktigt för mig själv. Det är då jag får ut det mesta av mig själv som fotbollsspelare, säger Ericsson.

22-åringen har klart för sig vad hon har för mål med OS-turneringen.

- Jag vill kriga för att ta en startplats och få speltid, det är mitt personliga mål. Jag ska försöka ge allt på träningarna men även om man inte får spela så känns det så klart kul att vara med i laget.

Matchen mot Japan, som missar OS, blir en viktig prövning för laget.

- Japan är ett bra lag och om vi vinner tror jag att det kan ge oss bra med självförtroende som vi kan ta med oss till OS. Vi vet att det är ett bra lag, de var i VM-final förra året. Så det är en väldigt bra värdemätare om vi vinner, säger Magdalena Ericsson.

Sverige lottades i en OS-grupp bestående av Sydafrika, Kina och Brasilien. Men att få möta värdlandet är ingenting som Ericsson räds, tvärtom.

- De har ju all press på sig att vinna, så på det sättet är det skönt få möta dem. Det kommer bli riktigt häftigt, säger Magdalena Ericsson och tillägger:

- Vi satsar på att göra en bra öppningsmatch mot Sydafrika, det pratar vi om en hel del. Den matchen är nyckeln. Därefter får vi ta en match i taget.

Sveriges startelva

4-3-3: 1 Hedvig Lindahl - 15 Jessica Samuelsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 2 Jonna Andersson - 17 Caroline Seger, 7 Lisa Dahlkvist, 23 Elin Rubensson - 10 Sofia Jakobsson, 18 Fridolina Rolfö, 11 Stina Blackstenius

Avbytare: 12 Hilda Carlén - 4 Emma Berglund, 6 Magdalena Ericsson, 8 Lotta Schelin, 9 Kosovare Asllani, 13 Hanne Gråhns, 14 Amanda Ilestedt, 19 Pauline Hammarlund, 20 Emilia Appelqvist, 21 Emelie Lundberg, 22 Oliva Schough.

Publicerad 2016-07-21 kl 06:45
OS 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER