Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

Sundhage inför OS: "Chanserna är stora"

Foto: SCANPIX

Förbundskaptenen Pia Sundhage anser att Sverige har goda möjligheter att lyckas i OS.
- Chanserna är stora, säger hon till svenskfotboll.se.

Om en knapp vecka reser det svenska damlandslaget till Brasilien för att medverka i OS. En resa som Sundhage själv ser fram emot. För det väcker ju trots allt en hel del fina minnaen.

- Det är något alldeles speciellt att vara med i ett OS och inte minst att få vinna två finaler och vara med om hela den festen som det är kring en final. Det handlar inte bara om fotboll utan alla andra sporter är också där. Som spelare spelade vi bara gruppspelet och vi fick bara besöka OS-byn, men som ledare har jag bott i OS-byn och det är också speciellt, säger Sundhage, som ser OS-framgångarna med USA som "de största stunderna" i sitt liv.

Under uppladdningen har utlandsstjärnorna Nilla Fischer, Sofia Jakobsson, Linda Sembrant, Lisa Dahlkvist och Caroline Seger kunnat vara med - vilket Sundhage är tacksam över.

 

 

Vad tar du med dig för erfarenheter till det här landslaget?
– OS är så stort och så mäktigt, men det är viktigt att komma ihåg att det är 2x45 minuter. Det är samma gamla fotboll vi spelar. Mycket förväntningar, men det gäller att behålla lugnet.

Pia Sundhage beskriver kvartsfinalerna med USA som fantastiska upplevelser, där väldigt mycket står på spel.

- Chansen att gå vidare till kvartsfinal är ganska stor och med USA var den givetvis ännu större. Att förlora eller vinna en kvartsfinal är som skillnaden mellan sol och mörker. Om man når kvartsfinalen gäller det att ta chansen. Om man är rädd för att förlora och spelar för att inte förlora, då förlorar man.

Sundhage ser USA som favorit - men räknar inte bort Sverige från slutspelsstriden.

– USA är storfavorit. De har alltid tagit medalj, alltid guld eller silver i OS. Sedan är det en massa lag som kan vinna, men USA får vara på en egen lite piedestal, säger Pia Sundhage.

Sverige möter 2011 års världsmästare Japan i inledningsmatchen.

Publicerad 2016-07-19 kl 11:44
OS 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER