Tyskland räddade poäng efter stopptidsavgörande

OS 2021 (herr)

En seger för favoriten Tyskland mot Sydkorea skulle ta landslaget till toppen av grupp C. Men Sydkorea ville annat - lagen fick dela på poängen i en match som slutade 3-3.

Hwang Hee-Chan gav Sydkorea ledningen efter knappt en halvtimme spelad. Men efter att Arsenals Serge Gnabry kvitterat bara minuter senare och Davie Selke gett Tyskland ledningen i andra halvlek såg det ut som att tyskarna skulle inkassera tre poäng.

Sydkorea ville dock annat. Heungmin Son kvitterade för Sydkorea bara två minuter senare.

Och det skulle bli ännu värre för Tyskland. Hyunjun Suk chockade tyskarna när han sköt in 3-2 i den 86:e minuten.

Tyskland skulle dock rädda en poäng. Ännu en gång klev Serge Gnabry fram och tryckte in 3-3 för Tyskland i den andra stopptidsminuten.

Därmed befinner sig Tyskland på tredjeplats med två poäng inför den avslutande omgången där landslaget måste vinna. Vilket Tyskland också borde kunna göra – Fiji har tagit noll poäng efter två spelade matcher och står på minus 12 i målskillnad.