Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

U23 föll i genrepet mot Sydkorea

Foto: TT

Lagkaptenen Astrit Ajdarevic spelade fram till två mål, men Sveriges U23-herrar föll med 2-3 i OS-genrepet mot Sydkorea.
- Sydkorea vinner rättvist - men jag är försiktigt hoppfull, summerar förbundskapten Håkan Ericson.

Östersunds debutant Ken Sema gav Sverige ledningen efter en knapp halvtimmes spel, efter fint väggspel med lagkapten Ajdarevic. Men innan halvleken var över så vände Moon Chang-Jin matchen genom två mål på tre minuter.

- Vi spelar bra under den första halvtimmen och är jämbördiga med ett mycket starkt Sydkorea. Sedan förändras matchen väldigt snabbt på några minuter, säger Ericson på telefon från Sâo Paulo.

Khalili lårskadad
Sydkoreas kvitteringsmål var en straffretur och Moon Chang-Jins andra mål kom när Sverige var en man mindre på plan.

- "Abbe" Khalili fick en lårkaka och tvingades utgå. Då var vi lite oorganiserade innan vi fick in en avbytare, förklarar Ericson.

Ryu Seung-Woo ökade sedan på till 3—1 i den 54:e matchminuten. Khalilis ersättare Jacob Une Larsson förvaltade en framspelning av Ajdarevic i den 57:e minuten. Robin Quison hade ett kvitteringsläge, men den sydkoreanska segern var rättvis.

- Med tanke på de förutsättningar vi har så är jag ändå försiktigt hoppfull inför framtiden, summerar Håkan Ericson.

Ajdarevic anfallare
Sverige satsade på en 4-3-3-uppställning med Astrit Ajdarevic som den ende renodlade anfallaren. Startelvan såg ut så här: Andreas Linde — Adam Lundquist, Alexander Milosevic, Joakim Nilsson, Pa Konate — Simon Tibbling, Abdulrahman Khalili, Muamer Tankovic — Ken Sema, Astrit Ajderevic, Robin Quison.

- Vi vilade Alexander Fransson som hade en lättare skadekänning, det var därför som Muamer Tankovic fick kliva in på mittfältet, säger Ericson, som har gott hopp om mittfältskuggarna Fransson och Khalili båda spelar från start i premiären mot Colombia den 4 augusti.

I Sveriges grupp ingår även Japan och Nigeria.

Publicerad 2016-07-30 kl 08:11
OS 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER