Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bale-kapningen borde få Aarón avstängd resten av säsongen

Pinthorp

Aarón Ñíguez brutala kapning av Gareth Bale i går var direkt vidrig. Jag förstår inte hur man kan gå in så vårdslöst in en duell. Satsningen hade kunnat förstört walesarens säsong, och mer därtill. Att han överhuvudtaget kunde spela vidare är ett under. Och att Aarón fick vara kvar på planen är ett ännu större under.

Elche-mittfältaren borde åkt ut med huvudet före inte få spela mer på hela säsongen. Sådana aktioner hör inte hemma på en fotbollsplan. Jag har sett benbrott och diverse märkliga skador inträffa på en fotbollsplan, men gårdagens kapning fick mig att på riktigt må dåligt.

***

Matchen i sig? Elche-supportrarna bjöd som vanligt på en fin inramning på Martínez Valero. Och hemmalaget höll tätt under första 45, om än med hjärtat i halsgropen vid ett par tillfällen.

Sedan gjorde Karim Benzema 1-0 efter en ganska snöplig situation, innan Cristiano Ronaldo en stund senare betydligt mer distinkt nickade in slutresultatet. Det var inte alltid så snyggt, men Real Madrid gjorde vad som förväntades och tog tre poäng.

Annons

Isco, återigen, helt fenomenal på mittfältet. Från att i höstas konkurrera om en plats i landslagstruppen bör han nu vara ett påtänkt namn för startelvan.

***

Matchminut 69: Marcelino byter in Luciano Vietto.
Matchminut 72: Luciano Vietto gör mål.

Fullträff nummer 16 i ordningen för argentinaren den här säsongen.

***

Omgångens galnaste match utspelade sig på Anoeta där Real Sociedad tog emot Sevilla. La Real tappade ledning två gånger, innan ikonen Xabi Prieto – som är inne på tolfte A-lagssäsongen – avgjorde i den sista ordinarie minuten.

Matchens mest signifikativa situation var när Alejandro Arribas självmålade fram till 3-3 några minuter från slutet. För en neutral åskådare var det här en match med stort underhållningsvärde. Men jag skulle ändå inte stämpla den som en bra offensiv fotbollsmatch. Det var snarare en tillställning där genomuselt försvarsspel praktiserades åt båda håll.

Annons

Av totalt sex segrar i ligan har Real Sociedad nu slagit Real Madrid, Barcelona, Atlético och Sevilla. De har också förlorat hemma på Anoeta mot Almería, Getafe och Rayo Vallecano. Säsongens La Real är ojämnhet definierad.

***

Här är helgens La Liga-svep, som jag och Rastadanne pusslade ihop under gårdagen. Har ni missat Anaitz Arbillas mål för Espanyol mot Getafe lovar jag att det är värt en titt.

Publicerad 2015-02-23 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto