Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Florentino Pérez bara ler över Barças panik

Pinthorp

31,5 miljoner euro spenderar Real Madrid på Danilo för att få loss brassen från Porto. Högerbacken har varit ett namn högst på många klubbars önskelistor under det senaste året – inte minst Madrids stora antagonist Barcelona. Just därför är den här värvningen extra intressant.

Real Madrid ser givetvis till sina egna intressen först och främst. Álvaro Arbeloa är gammal och alldeles för undermålig för att spela i huvudstadsklubben. Dani Carvajal kan behöva en nytändning, en större kraftmätare att konkurrera med om en plats som högerback.

Men samtidigt har det förstås inte gått förbi Real Madrids väggar att Barcelona letar högerback och det med alla ögon som finns. Dani Alves kontrakt går ut i sommar, Douglas Santos har visat sig vara för dålig och Martín Montoya har inget vidare förtroende från Luis Enrique. Och därtill får Barça inte värva förrän 2016.

Ett stort problem för den katalanska klubben redan som det är. Ett ännu större problem nu, när den utpekade huvudfavoriten att ersätta Alves i stället väljer att skriva på för rivalen. Real Madrid lägger förstås inte drygt 300 miljoner på en spelare de inte tror på. Men Florentino Pérez är väl medveten om hur paniken långsamt smyger sig på i Barcelonas styrelserum just nu.

Annons

Huvudpersonen själv vill helt logiskt ta chansen att gå vidare så fort som möjligt. Baserat på det senaste året är Danilo redan en av Europas främsta högerbackar.

Det går däremot sätta sig lite frågande till varför Real Madrid väljer att spendera så pass stora summor på en högerback, när ett år yngre och akademifostrade landslagsmannen Dani Carvajal finns i truppen.

Det kommer bli en märkbart tuff konkurrenssituation om vem som ska ta positionen till höger i backlinjen nästa säsong. Dani Carvajal har vuxit enormt de senaste två-tre säsongerna, och har redan få övermän sett till ytterbackar i Europa.

Personligen tror jag Danilo-värvningen ändå kan bli en nyttigt tillskott i Real Madrid. Jag har följt Porto en del under de senaste åren och brassen är en ytterback av modern rang, och kommer bidra med mycket kvalité i Real Madrids trupp. Han har otroliga lungor, fin teknik och inte minst en riktigt vass högerfot. Lyckas han inte lägga beslag på en ordinarie tröja kommer han åtminstone ge Carvajal en kamp, och om inte annat pressa sin kommande konkurrent till en helt ny nivå.

Annons

Och mitt i allt sitter Florentino Pérez och småler över paniken i Barcelona. Det här mår han bra av, på så många plan.

Publicerad 2015-04-02 16:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto