Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skvaller om skvallerbytta i Real Madrid – stormigt läge i klubben

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det blåser stormiga vindar i Real Madrid-lägret i dag. Enligt huvudstadsbaserade tidningen Marca råder det ett form av uppror från spelarna som skall rikta sig mot klubbläkaren Jesús Olmo. Anledningen? Spelarna har inget förtroende för honom och litar inte på att det han känner till inte kommer vidare.

En klassisk “skvallerbytta”.

Lagkapten Sergio Ramos påstås vara initiativtagare och bad varje spelare svara ja eller nej på frågan om Olmo skulle uteslutas i omklädningsrummet. Och tydligen ska resultatet varit övervägande och glasklart emot klubbläkaren.

Det lär ju knappast vara Olmo själv som skvallrat om uppgifterna den här gången – men det finns historia bakom detta som gör alltihop mer trovärdigt. Redan förra säsongen var spelartruppen kritisk mot Olmo och många håller han som ansvarig för att Carlo Ancelotti fick foten.

Annons

Klubbledningen gav svar på tal och stöttade Jesús Olmo till hundra procent och gav honom fullt förtroende – något som inte togs emot väl av spelarna.

Nu sägs det att truppen i stället gett ledningen ett ultimatum. De vill inte ha kvar Olmo.

Och är det så drastiskt och konkret finns egentligen bara ett alternativ.

***

Få lag åker till El Madrigal och vinner. Ännu färre åker dit och för matchen.

Celta Vigo gjorde båda delar, vilket är ofantligt imponerande.

Så här åtta omgångar in kommer ju följdfrågan naturligt: kan Celta Vigo hålla hela vägen?

Jag har svårt att se Celta i topp tre när vi summerar säsongen, men det rycket man gjort gentemot konkurrenterna som kommer slåss om Europa-platser är redan stort och inger respekt.

Truppen är långt ifrån lika bred som Villarreals eller Valencias – men Berizzo förfogar över ett av ligans spetsigaste lag rent offensivt och kan det bara hållas intakt och undvika spelarförluster och skador på nyckelspelare kan Celta Vigo bli ett lag att räkna med för lång tid framöver.

Annons

Däremot ska vi också komma ihåg att Celta inledde även förra säsongen väldigt starkt, men hamnade i en sanslös dipp i mitten av säsongen. Det här kommer bli ett viktigt test för vad klubben och laget är redo för. Dessutom med press på sig som favorit i en klar majoritet av matcherna.

***

Neymar gjorde fyra mål och en assist mot Rayo.

Det råder inga tvivel om vem som fyllt de ansvarsfulla skorna i Lionel Messis skadefrånvaro.

***

Marco Asensio!

Tre assist från superynglingen (född 1996) för Espanyol på Benito Villamarín. Sanslöst imponerande av Real Madrid-lånet som redan börjat sätta sin prägel under sin första säsong i La Liga.

Hans känsliga vänsterfot är ingenting man skojar bort.

***

Apropå känsliga vänsterfötter. Såg ni att Simon Gustafsson gjorde ett mål och tre (!) assist för Feyenoord borta mot Heerenveen i går?

Annons

Den svenske U21-landslagsmannen har sannerligen kommit i gång efter en tuffare start i Holland och är nu med i veckans lag.

Är helt övertygad om att La Liga skulle passa Gustafsson – något han själv varit inne på flera gånger – som handen i handsken. Och fortsätter han leverera fyra poäng i en match kan det ske snabbare än väntat.

***

Atlético de Madrids nummer nio-anfallare i La Liga:

Jackson Martínez: ett mål.
Fernando Torres: två mål.
Luciano Vietto: ett mål.

Atlético de Madrids utlånade nummer nio-spelare i La Liga:

Léo Baptistão (Villarreal): två mål.
Borja Bastón (Eibar): fem (!) mål.

Borja var otroligt bra i Segundan för Real Zaragoza förra säsongen där han smällde in 23 mål på 39 matcher. Han påstås aldrig ha haft något förtroende från Diego Simeone, men efter blott fyra starter i La Liga (plus fyra inhopp) och fem målnoteringar som facit kanske argentinaren tvingas tänka om.

Annons

Borja Bastón är en av ligans formstarkaste anfallare just nu.

***

Lyckligtvis för Atlético finns en annan spelare som gör viktiga mål: Antoine Griezmann.

Vilken best han håller på att utvecklas till. Målet han gjorde på sin gamla hemmaarena var ren och skär världsklass. Vision, snabbhet och kyla. Och ett lugnt firande för att inte reta upp Real Sociedad-fansen mer än nödvändigt, givetvis.

Att själva matchen spårade ur när Jonathas inte fick straff (vilket man kan argumentera för att han borde) – varpå Yannick Ferreira Carrasco i stället stack upp och gjorde 2-0 – och därefter snackade till sig två gula är en historia för sig.

***

På tal om Real Madrid och klubbläkaren. Jag anar också att det finns en del som är missnöjda med skadesituationen som råder i spelartruppen för tillfället.

Mot Levante satt tre spelare som normalt sett inte tillhör A-laget på bänken. Marcos Llorente (som hoppade in), Borja Mayoral som vann skytteligan i U19-EM i somras – och så österrikaren Philipp Leinhart, spännande försvarare som hämtade från Rapid Wien förra året.

Annons

Samtliga är intressanta namn för framtiden – men vid det här tidiga skedet av säsongen föredrar nog Rafa Benítez att ha sina fullfjädrade spelare tillgängliga.

Jag inbillar mig att det inte heller är till Jesús Olmos fördel.

Publicerad 2015-10-19 13:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto