Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter gårdagens chockresultat tätnar toppstriden

Pinthorp

Just nu är jag extremt jäkla nöjd. Och det inte enbart för att jag bara för ett par dagar sedan insåg att Marius Stankevicius har återvänt till Spanien igen efter ett gäng äventyr på andra sidan Medelhavet.

Ni vet, samme Stankevicius som satte skrattgropar på folk med sina stundtals dråpliga ageranden som mittback. Det var väl framför allt Mestalla-publiken som minns Stankevicius som en halvdan försvarare – men värt att ha i åtanke är att Valencia ändå slutade trea säsongen 2010/11 med en backlinje som ganska ofta innehöll Bruno Saltor, Ángel Dealbert och just Stankevicius.

Begrunda en sekund och fundera hur fan den ekvationen gick ihop.

Å andra sidan hade Valencia en betydligt mer välfungerande offensiv på den tiden med både Roberto Soldado och Aritz Aduriz som gjorde mål, ett par finlirare i Éver Banega och Juan Mata, en frisparksgenialisk Tino Costa och en framsusande Jordi Alba.

Annons

Hur som helst. Just nu spelar Stankevicius i Segundans bästa lag: Córdoba. Tvärsist i La Liga förra säsongen, men inför hösten byggdes truppen om rejält. Nu har det också gått bättre och Córdoba toppar Segundan efter 17 omgångar. Senast spöade laget Llagostera hemma på Nuevo Arcángel. Stankevicius spelade hela matchen, drog på sig ett gult kort, men Córdoba höll nollan.

Det jag ändå är mest glad för i nuläget är att jag äntligen kommit i ordning efter en helvetesflytt i helgen. Har förmodligen sett mindre fotboll de senaste tre dagarna än på jag vet inte hur länge.

Det mesta har helt enkelt gått snett. Allt från flyttbil till att få fel lägenhetsnyckel har tagit både tid och energi – men nu är allt äntligen på plats.

***

Något som också känns förbaskat skönt är att det fortfarande är söndag eftermiddag och mycket kvar av helgen. I alla fall ur fotbollsaspekt.

Annons

Och efter chockresultat på Camp Nou i går, där Deportivo hämtade upp underläge till 2-2 mot Barcelona för andra gången i följd, kommer vi få en tätnad toppstrid när vi så småningom summerar omgången.

Två extremt intressanta matcher väntar i kväll. En i Madrid, en i Vila-Real.

Den förstnämnda mellan brödraklubbarna Atlético och Athletic, där Diego Simeone och hans lag kan gå upp på samma poäng som Barça i toppen vid tre poäng. Historiken, formen och Antoine Griezmann talar för att Atleti också kommer göra så.

Samtidigt ska det bli intressant att se hur hela Europas tätaste defensiv klarar sig mot La Ligas startaste duo när det gäller huvudspel: Aritz Aduriz & Atlético-bekantingen Raúl García.

Senare i kväll väntar Villarreal-Real Madrid i ett möte som har precis allt på förhand för att bli en underhållande drabbning. Båda lagen har svårdefinierad form efter resultat som den senaste tiden blandats väldigt mycket.

Annons

Utan att stjäla någonting av värdebetydelse från Villarreals perspektiv kan vi ändå konstatera att matchen på El Madrigal betyder mest för Real Madrid.

***

I skymundan av den absoluta toppstriden har Sevilla smugit sig på och närmat sig markant de senaste veckorna. Efter 2-0 mot Sporting i går parkerar laget nu som tabellsjua, vilket är ett okej facit med tanke på den urusla säsongsstarten.

***

På tal om Sevilla och Marius Stankevicius. Har fortfarande svårt att släppa att den före detta litauiska landslagsmannen faktiskt vunnit Copa del Rey med Sevilla en gång i tiden.

Det är en tyngre titel än vad Antoine Griezmann, exempelvis, har på cv:t.

Publicerad 2015-12-13 14:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto