Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Atlético fortsätter skriva historia

Pinthorp

I en haltande tabell där Barcelona och Sporting Gijón möts i en uppskjuten match i februari har vi nu resterande lag på 19 spelade omgångar. Hälften av säsongen är färdig. Och just nu är det Atlético som håller till i toppen. Detta efter en insats i snudd på perfektion på Balaídos mot Celta Vigo.

Det är fortsatt inte särskilt snyggt. Det är inte alltid så underhållande. Men Diego Simeone har förstått vad det innebär att bygga ett lag. Har man inte samma förutsättningar och spelarmaterial som Barcelona och Real Madrid får man kompensera det på andra sätt. Genom att satsa på kollektivet. En benhård spelidé som grundar sig i ett kollektivt arbetande defensiv, som bygger mycket på en hög och intensiv press, ett vasst omställningsspel och ett beundransvärt jobb på fasta situationen som nästan är prickfritt både offensivt och defensivt.

När Simeone tog över som tränare för Atlético januari 2011 var klubben den femte mest framgångsrika i La Liga-historien. I maratontabellen låg såväl Athletic Club (51 poäng) som Valencia (82 poäng) före.

Annons

I dag, efter tre färska poäng mot Celta Vigo, är läget annorlunda. Nu har Atlético klivit upp på tredjeplats i maratontabellen. Osannolika 82 poäng har alltså tagits in på nästan exakt fem år. Det säger förvisso en del om Valencia – men framför allt mest om Atlético.

Klubben fortsätter att skriva historia och nu kan laget börja förbereda sig inför säsongens andra halva som serieledare. Välförtjänt serieledare. Och en definitiv guldkandidat när vi har spelat ytterligare 19 omgångar.

Ser personligen fram emot att se Atleti på plats mot Las Palmas nästa söndag. För att inte tala om mötet mot Barça i slutet av månaden. Det kan bli en knivskarp tillställning som mycket väl kan komma att avgöra hela guldracet.

Publicerad 2016-01-10 22:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto