Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barcelonas pärla, Nasris förvandling & Atlético de 1-0 Madrid

Pinthorp

Det klart att ett sådant här inlägg i normala fall kanske borde handla lite mer om Leo Messi än vad det kommer att göra. Gör man sin första match från start efter skadeuppehåll och gör tre mål i en match mot Premier League-ettan – som dessutom betyder ännu lite mer i och med Pep Guardiola på tränarbänken – förtjänar det att hyllas.

Men vi vet det här om Messi. Vi känner honom vid det här laget. När någon frågar, tvivlar eller möjligen kritiserar slår han oftast tillbaka som hårdast.

Och det känns väl bara ännu sjukare att det normaliseras att Messi kliver in i stormatcher och gör ett hattrick – hans 37:e i ordningen för övrigt, om vi pratar Barcelona.

Något som inte är lika normalt är att den katalanska storklubben lägger en saftig bunt pengar på en mittback som går in och levererar bättre än sin prislapp. Påminn gärna när det överhuvudtaget hände senast.

Samuel Umtiti, också tillbaka efter kortare skadeuppehåll, gjorde en närmast prickfri insats mot City. Lugn med boll, trygg i uppspelsfasen, stabil i luften och därtill ett jäkla driv. Han klarade sig finfint både utan Gerard Piqué som gick av skadad och Jérémy Mathieu som visades ut i den andra halvleken.

Annons

Lyon-värvningen från i somras är en pärla som redan tagit plats bland de stora stjärnorna. Som en god vän sa till mig redan innan matchen mot City: “Han kommer placeras i samma fack som Marcel Desailly och Liliam Thuram efter sin karriär, så bra är han”.

Om hans fenomenala år i Lyon eller fina insatser mot på pappret något sämre lag i ligaspelet för Barcelona inte var måttstock nog borde insatsen mot Manchester City skjuta undan alla tvivel.

Barcelona har en världsback i Samuel Umtiti.

***

Atlético de “1-0” Madrid.

Tredje raka ettnollan i Champions League-spelet och 15 miljoner euro rakt in på kontot.

Atleti har 26-3 totalt den här säsongen. Det är skrämmande bra.

***

Vad kul det är att se Samir Nasri spela fotboll igen. På riktigt.

Det känns inte som han har haft det här “flowet” sedan sin bästa tid i Arsenal. Hans fotbollstänk verkar gifta sig perfekt med Jorge Sampaolis filosofi, och fransmannen har kommit väl till pass i Sevillas lagbygge.

Annons

Han har på det hela taget varit otroligt bra. Framför allt spelmässigt, men nu också börjat göra vitala poäng.

Sampaoli har gett Nasri fria tyglar i en roll där han trivs som allra bäst, och när han känner förtroendet både från tränare, lagkamrater och supportrar leker han fotboll på ett underhållande sätt.

Rätt vital igen, när Sevilla tog en skarp 1-0-seger i Kroatien. Nu ska vi inte vara för tidiga med att ropa hej, men det ser minst sagt ut som att det inte blir något Europa League-spel efter nyår utan att Sevilla istället cashar in i och med ett CL-avancemang.

***

John Guidetti startman och utbytt utan mål mot Ajax. Det är i Europa League och det kommande Copa del Rey-spelet som svensken verkligen måste ta vara på sina möjligheter.

Annars kommer han halka ännu längre ifrån en startplats.

Publicerad 2016-10-20 21:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto