Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Borde Morata gå före Benzema i hierarkin?

Pinthorp

I går fick Álvaro Morata förtroendet från start när Real Madrid tog sig an Leganés hemma på Bernabéu. Inga konstigheter i sig. Ska han få en en rimlig chans att utmana Karim Benzema om startplatsen centralt i anfallet måste han få chansen i den typen av matcher.

Och sin vana trogen gjorde han förstås mål igen, den gode Morata.

Spelmässigt? Kanske inte någon insats som går till historien. Men likväl åttonde målet för säsongen i blott åttonde starten – alla turneringar inräknade. Han behöver i snitt lite mer än 100 minuter på sig att göra mål den här säsongen, Morata. Och har trots mindre speltid redan gjort tre mål fler än Benzema.

Är det dags att han får chansen när det hettar till ordentligt?

Jag är kluven här.

Morata är en spelare som behöver göra mål. Ta matchen mot Leganés som exempel. Han hade problem att komma in i flytet. Där skiljer sig Morata och Benzema.

Annons

Som jag ser det är fransmannen snudd på perfekt för Real Madrid i det sättet de spelar fotboll. En av världens mest underskattade kombinationsspelare som har allt en anfallare behöver. Dessutom är han precis så osjälvisk man behöver vara när Cristiano Ronaldo och Gareth Bale florerar på flankerna.

Moratas säsongsinledning känns inte helt olik den Ángel Correa haft i Atlético Madrid. Allra bäst som inhoppare men har haft det svårare att komma in i matcherna han har startat.

Och även om han fortsätter bygga på sitt fina målkonto kommer det krävas något extraordinärt för att peta Benzema när det väl gäller.

***

Jonathan Viera.

Varför sover Julen Lopetegui varje gång Las Palmas spelar?

***

Vilken match på Sánchez Pizjuán i går kväll. Påminde lite om Manchester City-Barcelona för några dagar sedan sett till matchutveckling. Fast omvänt för Barça den här gången, som var betydligt underlägset Sevilla första 40 minuterna.

Annons

En duns av briljans senare av kombinationen Neymar-Messi var Barça åter med i matchen och den lille argentinaren var den store regissören bakom vändningen när han i andra halvlek serverade Luis Suárez drömläge för att rulla in 2-1-målet.

Det här var dock en rejäl varningsklocka för Barcelona. Försvarsspelet är långt ifrån lika synkroniserat som förra säsongen, mittfältet saknar både kapten Andrés Iniesta och ett vettigt samspel. Sergio Busquets har varit väldigt nonchalant och otajmad under hösten – förmodligen hans sämsta säsongsinledning i karriären.

Det var ett Barça som klev rakt in i Sevillas fälla och med lite bättre skärpa från Vietto & kompani hade Sevilla lett matchen med ett par bollar i paus. Då vetifan om ens Messi på egen hand hade rott hem poäng åt sitt lag.

För det var han, och hans två kompanjoner där fram, vars individuella skicklighet låg till grund för Barcelonas tre poäng. Knappast någon annans förtjänst.

Annons

Jag lider med Sevilla som trots en bra genomförd match som helhet inte fick någonting för det. Jag gillar att Jorge Sampaoli slopade dubbla pivoté för att våga satsa framåt. Jag gillar Sevillas offensiva kraft. Jag gillar Sevillas respektlöshet och fart.

Kan laget bara lära sig att knyta ihop säcken kan det här bli långt mycket bättre än åtminstone jag trodde på förhand.

***

Cristiano näste man på tur att förlänga med Real Madrid.

Föga förvånande förstås. Frågan är om han kommer kliva fram och leverera på samma sätt som Bale har gjort efter att han skrev på nytt?

***

Äntligen fick den ljudansvarige på Balaídos rulla igång John Guidetti-låten igen. Som han väntat på det där ligamålet svensken. Och i vilket läge sen!

Precis som förra säsongen gjorde Guidetti mål på Valencia och gav Celta tre poäng.

Annons

Tänka sig så snabbt det kan vända ändå. Från läktaren till bänken, från bänken till kort inhopp och mål mot Ajax, till en startplats mot Valencia och nytt mål.

Det gäller att leverera men konkurrensen är mördande och skillnaden emellanåt hårfin mellan himmel och helvete.

Nu har Guidetti inte bara hittat formen lagom till viktiga EM-kvalet utan också stärkt sina aktier rejält för fortsatt förtroende i ligaspelet samtidigt som både Europa-spel och Copa del Rey stundar innan jul.

Hoppas han bygger vidare på det här nu.

***

Avslutningsvis, såg ni Manu Trigueros Riquelme-avslut mot Betis?

Briljant mål, briljant spelare. Som skapad för att spela i Villarreal.

Publicerad 2016-11-07 11:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto