Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ska höstens smygare i La Liga fälla jätten igen?

Pinthorp

Efter en ur spansk synvinkel inte lika smickrande fjärde Champions League-omgång var det ordning på torpet igen den här veckan.

Och i stället var det lite omvänt jämfört med senast, då Sevilla var den största ljuspunkten. En orutinerad och alldeles för övertänd Franco Vázquez såg till att försämra Sevillas chanser till seger hemma mot Juventus där andalusierna fick lira en timme med en man mindre.

En timme som blev alldeles för lång och tuff, och även om det vill till ett smärre mirakel för att missa slutspel hade den där förstaplatsen varit viktig för Sevilla.

Oavsett vilket är det så klart en seger och en framgång i sig att bara gå vidare. Och det bör lösa sig.

I övrigt då, Real Madrid fick kriga febrilt för tre poäng men Karim Benzema (viktigt mål för honom) avgjorde sent. Barça stabilvann med 2-0 på Celtic Park och Atlético segrade med samma siffror hemma mot PSV Eindhoven. Det gör Atleti till det enda laget med full pott (!) efter fem omgångar.

Annons

Fem segrar, sju mål framåt och bara ett insläppt.

Även om det gått lite grus i maskineriet i ligaspelet står Atlético otroligt ramstarkt i Champions League och har redan nu, med en gruppspelsomgång kvar, säkrat segern före Bayern. Det är imponerande.

Och kanske bör Diego Simeone fundera vidare på om han ska återgå till de gamla grunderna som skördat så mycket framgångar förut. Defensiven har inte varit lika stabil de senaste veckorna som tidigare Simeone-år, men mot PSV höll man på nytt nollan när både Tiago var tillbaka i startelvan och Koke i sin gamla roll på mittfältet.

Ibland är det svårt att ändra på ett lyckat koncept – även om man vill vara modig, testa gränser och utveckla sitt eget spel.

***

Raphaël Varane följde upp sin prickfria derbyinsats med mål mot Sporting.

Han lyfter uppåt nu.

***

Annons

Yannick Ferreira Carrascos fint ute på vänsterflanken i går var bortom denna värld. Så mycket självförtroende han spelar med för tillfället.

Också en anledning att Simeone inte kan offra Carrascos mittfältsplats för en mer defensiv prägel. Just nu går det inte – såvida han inte skickas upp bredvid Antoine Griezmann.

***

Superbra intervju med John Guidetti signerat min vän och kollega Alexandra Jonson i dag. Imponerande spanska av svensken och korrekt inställning till fotbollen och livet i Vigo.

Intressant att han poängterar att det rörde sig om en skada och ingen petning i derbyt mot Deportivo – och det faktum att han rent av vilades i gångna helgens ligamöte för att starta den så viktiga Europa League-fighten mot Standard Liége vittnar om att han kommer allt närmare en plats i den ordinarie startelvan.

Annons

Han är åtminstone där och utmanar. Och får spela. Det är det viktigaste.

Läs hela intervjun HÄR.

***

På tal om Celta Vigo. Har laget – bortsett från Real Madrid – de absolut mest frejdiga ytterbackarna i hela ligan? Capitán Hugo Mallo är kvalité rakt igenom och Jonny Castros utveckling de senaste två åren är sensationell.

Jag tror inte att det är omöjligt att någon får chans i landslaget snart – trots den mördande konkurrensen.

***

Galet intressant tillställning väntar på Estadio Anoeta på söndag.

Höstens smygare och succélag La Real mot ett pressat och poängjagande Barça.

Och den här matchen har väldigt många intressanta fakta omkring sig. Inte nog med att Real Sociedad har superform med fyra raka segrar (10-1 i målskillnad) utan har också ett väldigt bra facit hemma mot Barcelona. Faktum är att La Real vunnit tre raka hemmamatcher mot Barça och historiskt satt en hel del käppar i hjulen för laget.

Annons

Den matchen som ligger närmast till hands att ta upp är förstås den som utspelade sig på Anoeta i januari 2015. Efter Real Sociedads seger var det ramaskri i det katalanska lägret och alla trodde Luis Enrique skulle få sparken. Detta efter en urusel match rent spelmässigt samtidigt som han satte både Neymar och Messi – som precis var tillbaka från semestern – på bänken från start.

Men vi vet ju hur det gick till slut. Lucho blev kvar, Neymar och Messi spelade fantasifotboll hela våren och Barça vann trippeln.

Fast jag är ändå övertygad om att Luis Enrique fortsatt drömma mardrömmar om Anoeta. Det blev ny förlust förra säsongen och att kliva in till match mot La Real i det här läget är en otacksam uppgift för vilket lag som helst.

Matchen på söndag kommer kunna förändra förutsättningarna inför El Clásico rejält. Jag tror alla i den spanska huvudstaden hoppas att Real Sociedad ska fälla krokben för Barça igen.

Annons
Publicerad 2016-11-24 20:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto